Iohannis încă îl aşteaptă pe MRU

La opt zile după ce Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la şefia SIE, şeful statului încă îl aşteaptă pe acesta pentru a-i explica motivele gestului său.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Întrebat marţi de jurnalişti dacă a discutat cu Mihai Răzvan Ungureanu despre motivele demisiei sale, preşedinte Iohannis a negat, precizând că îl aşteaptă în continuare la discuţii pe MRU, pe tema motivelor plecării acestuia din fruntea SIE, relatează gândul.info.

"O să vorbim, o să lămurim", a declarat Iohannis.

Reamintim că în ultimele luni în presă "a curs multă cerneală" pe tema unei presupuse tensionări a relaţiilor între MRU şi Iohannis. Răcirea relaţiilor dintre Iohannis şi fostul şef SIE ar avea la bază faptul că MRU s-ar fi lăudat că, din 2019, va deveni viitorul preşedinte al României.

Un alt motiv de supărare al preşedintelui ar fi că un trust din presă, patronat de Cristian Burci, a publicat mai multe atacuri la adresa Administraţiei Prezidenţiale, "atacuri" ce ar fi culminat cu publicarea unor poze în care Dan Mihalache, fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale, moţăia în timpul unei reuniuni oficiale. Preşedintele Iohannis ar bănui că oameni apropiaţi SIE ar avea un amestec în această afacere.

Potrivit presei, tensiunile au escaladat până în punctul în care şeful statului ar fi bătut cu palma în masă cerând demisia lui Ungureanu.