Iohannis anunţă o viitoare întâlnire cu Trump

Şeful statului va avea, peste opt zile, o întâlnire cu Trump, întâlnire în cadrul căreia Iohannis va reconfirma angajamentul ţării noastre de a rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis anunţă, pe Facebook, că pe 9 iunie va avea o întâlnire cu Donald Trump, discuţiile urmând să vizeze aprofundarea parteneriatului Strategic România - SUA, precum şi reiterarea angajamentului ţării noastre de a fi un aliat de încredere al SUA.

"Voi avea, pe 9 iunie, la Casa Albă, o întrevedere oficială cu Preşedintele SUA, Donald J. Trump. Vom discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, despre relaţia bilaterală şi reconfirmarea angajamentului ferm al României de a rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite", scrie, pe Facebook, Iohannis.

Pe agenda şefului statului este prevăzută şi o întâlnire cu românii stabiliţi în SUA.

"Programul vizitei mele la Washington include şi o întâlnire cu românii stabiliţi în SUA, un moment care, sunt convins, va fi special, ca de fiecare dată", transmite preşedintele.

Vizita lui Iohannis în SUA are loc la scurt timp după ce Trump a luat parte la întrevederi la vârf în Europa, unde a criticat NATO ca fiind “învechit”, nu le-a dat aliaţilor europeni asigurările pe care aceştia le sperau în ceea ce priveşte angajamentul SUA faţă de alianţă, cerându-le, în schimb, să-şi acopere partea lor “corectă” din cheltuielile militare ale alianţei, şi a refuzat să susţină acordul pentru climă.

Poziţia lui Trump a nemulţumit-o pe Merkel, care, întoarsă în Germania, a afirmat că, deşi este important să se menţină relaţii de prietenie cu aliaţi precum SUA şi Marea Britanie, ea nu mai poate conta total pe ei, adăugând că europenii trebuie să îşi ia destinul în propriile mâini.

“Vremurile în care am fi putut să ne bazăm în întregime pe alţii sunt pe cale să dispară. Am trecut prin acest lucru în ultimele câteva zile”, a precizat cancelarul german.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne