Schulz: “Trump este un distrugător al valorilor occidentale. Trebuie să stăm în calea sa”

În ciuda tuturor criticilor la adresa primei călătorii în străinătate a preşedintelui american Donald Trump, se pare că acesta a obţinut ceva destul de fără precedent: el a unit partidele politice ale Germaniei într-o furie comună contra sa.
Martin Schulz.
Martin Schulz. (AFP/Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel, care a fost uimită de refuzul preşedintelui Trump de a susţine comunicatul G7 privind schimbarea climatului, a declarat după summitul din Sicilia că Germania nu se mai poate bizui pe SUA şi Marea Britanie şi că Europa va trebui să se bazeze pe propriile sale puteri, indicând o potenţială extindere a relaţiilor cu Franţa.

Acum este rândul celui mai mare rival al cancelarului Merkel în alegerile germane din acest an, social democratul Martin Schulz, care urmăreşte să obţină funcţia de cancelar al Germaniei.

Schulz l-a acuzat pe Donald Trump că distruge valorile occidentale şi că subminează cooperarea internaţională.

Discutând cu reporterii în Berlin, Schulz, citat de Reuters, a afirmat că Trump este “distrugătorul tuturor valorilor occidentale”, adăugând că preşedintele american subminează cooperarea paşnică a naţiunilor, care are la bază respectul şi toleranţa reciprocă.

“Trebuie să se stea în calea unui astfel de bărbat ce deţine ideologia sa a reînarmării”, a adăugat Schulz.

Trump a criticat marţi Germania pentru surplusul său comercial şi pentru nivelul cheltuielilor sale militare, la o zi după ce cancelarul Merkel şi-a exprimat îndoielile în legătură cu posibilitatea ca Germania şi Europa să se mai poată baza pe SUA ca un aliat.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a precizat: “Avem un deficit comercial MASIV cu Germania. În plus, ei plătesc MULT MAI PUŢIN decât ar trebui să o facă în ceea ce priveşte NATO şi cheltuielile militare. Acest lucru este foarte rău pentru SUA. Această situaţie se va schimba”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe