Iohannis a discutat cu Isărescu pe tema aprecierii francului elveţian

Mugur Isărescu
Mugur Isărescu (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu au avut vineri o întrevedere la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre evoluţia francului elveţian. Convorbirea dintre Iohannis şi Isărescu are loc în preajma primei vizite a delegaţiei FMI în mandatul noului preşedinte, vizita care va începe săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit vineri, 23 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu, în cadrul unei întâlniri de lucru pe tema politicii monetare actuale. Cu prilejul întâlnirii au fost aduse în discuţie situaţia creată de aprecierea francului elveţian, cât şi opiniile experţilor pe această temă”, se arată în comunicat.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, "au fost aduse în discuţie situaţia creată de aprecierea francului elveţian, cât şi opiniile experţilor pe această temă".

Despre situaţia dificilă determinată de întărirea francului elveţian pentru cei care au credite în această monedă în România s-a discutat şi la întâlnirea pe care preşedintele a avut-o marţi la Cotroceni cu premierul Victor Ponta.