Ioan Oltean (PDL): Nu vor fi alte plecări senzaţionale din partid

Epoch Times România
31.03.2012

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a dat asigurări sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că nu vor exista alte "plecări senzaţionale" din partid până la alegerile locale din iunie, după cea a lui Sorin Frunzăverde.

Potrivit lui Oltean, în ciuda ultimelor "zile de foc" pentru PDL, partidul şi-a păstrat "conduita unitară" şi obiectivul de a obţine la alegerile locale un scor între 26 şi 30%, iar aceste deziderate nu se schimbă în urma plecării lui Sorin Frunzăverde.

Mai mult, secretarul general al PDL spune că listele cu candidaţii la alegerile locale vor fi definitivate în maximum două săptămâni în toate judeţele şi că nu vor urma şi alte plecări.

"Plecarea lui Sorin Frunzăverde nu este de natură a determina partidul să-şi modifice obiectivele şi scopul electoral. Acestea rămân neschimbate, partidul îşi păstrează fără nici un fel de problemă structura unitară şi strategia de campanie electorală. Plecarea lui Sorin Frunzăverde nu este de natură a determina şi alte plecări senzaţionale, în consecinţă PDL trebuie să rămână în continuare preocupat de strategia electorală pentru alegerile din iunie 2012, pentru a-şi definitiva în maximum zece zile, două săptămâni toţi candidaţii la nivel naţional", a declarat Oltean.

Liderul PDL apreciază că partidul "are nevoie în acest moment de unitate, de o singură voce care să spună un singur lucru: mobilizare generală pentru câştigarea alegerilor locale" şi crede că există "un potenţial extrem de neexploatat" în rândul electoratului, având în vedere că USL, în ultimele sondaje, nu a reuşit să obţină mai mult de 50%.

"În ciuda eforturilor disperate pe care opoziţia le face, ajutată de o presă extrem de favorabilă opoziţiei, USL nu se poziţionează în procent de peste 50% sub nicio formă. Toate sondajele de opinie date în ultimul timp poziţionează USL sub 50% - 45, 46, 47 de procente, ceea ce denotă că există în acest moment un potenţial extrem de neexploatat până acum de nicio forţă politică şi care va trebui să fie avut în vedere şi de către PDL în perioada imediat următoare", a mai spus Oltean.

Ioan Oltean speră ca în urma alegerilor locale din iunie partidul său să îşi păstreze cel puţin funcţiile pe care le deţine în prezent în administraţia locală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor