Ioan Oltean (PDL) susţine că Alianţa pentru Bucureşti este foarte serioasă, existenţa sa nefiind în pericol

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean (centru) şi preşedintele Senatului, Vasile Blaga (dr) (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
31.03.2012

Alianţa dintre PDL, UNPR, PER şi PNŢCD la nivelul municipiului Bucureşti este una foarte serioasă şi nu există motive care să pună în pericol existenţa acesteia, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean.

"Vă asigur că alianţa aceasta va avea un rezultat foarte bun la nivelul municipiului Bucureşti şi este o alianţă foarte serioasă. Nu cunosc elementele care au determinat amânarea semnării protocolului, dar din câte ştiu eu nu sunt motive de natură a pune în pericol existenţa acesteia", a afirmat Oltean.

Întrebat despre decizia primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, de a candida în cele din urmă din partea USL, Ioan Oltean a admis că este o mişcare "surprinzătoare", dar spune că este o problemă ce trebuie rezolvată de organizaţia PDL de Bucureşti.

"Este surprinzătoare mişcarea primarului sectorului 4. Nu cunosc motivele care l-au determinat să revină asupra unei alte decizii deja extrem de cunoscute. Este o problemă a organizaţiei municipiului Bucureşti şi a alianţei constituite acolo pentru a rezolva această chestiune", a mai spus Oltean.

Preşedinţii organizaţiilor din Capitală aparţinând PDL, UNPR, PNŢCD şi PER ar fi trebuit să semneze sâmbătă protocolul de înfiinţare a Mişcării pentru Noul Bucureşti, însă evenimentul a fost amânat.

Ulterior, într-un comunicat transmis presei, preşedintele UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, a susţinut că "dificultăţile ideologice" şi politice dintre progresişti şi democrat-liberali, precum şi schimbările repetate de poziţionare ale PDL în ceea ce priveşte proiectul pentru Bucureşti au dus la amânarea încheierii acordului de colaborare între cele două partide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor