Ioan Mang, despre acuzaţiile care i-au fost aduse: Nu este vorba de niciun plagiat

Epoch Times România
10.05.2012

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat la România TV, referindu-se la acuzaţia de plagiat lansată miercuri de PDL, că "nu este vorba de plagiat" şi a susţinut că este vorba despre "o acţiune politică care are ca scop să creeze haos" în sistemul educaţional.

"Nu e vorba de niciun plagiat. Este vorba de teama unora care au patronat acest minister că au pierdut controlul asupra lui şi, într-adevăr, l-au pierdut. Scopul lor este unul singur, să creeze haos în sistemul educaţional cu două săptămâni înainte de a începe bacalaureatul special şi cu o lună înainte de a începe examenul de bacalaureat", a afirmat Mang.

În opinia sa, acuzaţia PDL este "categoric o acţiune politică".

Întrebat dacă îşi va da demisia în cazul în care se dovedeşte că a plagiat, Ioan Mang a spus că în cazul în care "cei care ştiu despre ce e vorba acolo şi mai ales autorii menţionaţi în articol mă acuză de plagiat şi obţin o decizie în acest sens", categoric se va retrage. "Dar aşa, pe vorba unor oameni care nu sunt de specialitate, care au cu totul alte probleme...", a spus ministrul.

Partidul Democrat Liberal a cerut miercuri demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acuzându-l de plagiat comis în 2003, prin preluarea aproape integrală a unui articol ştiinţific aparţinând unor autori japonezi, pe care l-a publicat în cadrul unui seminar, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele partidului, Emil Boc.

"PDL cere demisia ministrului Educaţiei pentru că întreaga carieră pe care o are este un plagiat de duzină. Dacă în zilele anterioare aţi avut ocazia să vedeţi câteva articole care reprezentau reproducere între 80-90% din alte surse academice, astăzi vin şi vă prezint un plagiat 100%. Adică un articol al domnului ministru copiat în integralitate dintr-o sursă japoneză. Adică a copiat articolul altor cercetători japonezi şi a făcut un lucru simplu să-şi pună numele pe un articol care nu-i aparţine", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL a prezentat o copie a unui articol ce poartă semnătura lui Ioan Mang, publicat în anul 2003 la Craiova, "material care reprezintă în integralitate o copie a au unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".

"Aceste pasaje sunt preluate în integralitate din articolul japonez. Domnul Mang a evitat să mai preia două sau trei grafice din acest articol, în rest tot textul este la fel.(...) Şi din sursele biografice a omis trei autori să nu-i preia şi domnia sa în articolul ştiinţific. E adevărat că a modificat titlul articolului, dar conţinutul este la fel", a declarat Emil Boc.

Liderul PDL a spus că, în aceste condiţii, "demisia este un gest care trebuie să fie mai mult decât evident".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor