PDL cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang

Preşedintele PDL, Emil Boc.
Preşedintele PDL, Emil Boc. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Gina Zaragiu
10.05.2012

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că PDL cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină".

Emil Boc a prezentat un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi". El a arătat că îl respectă pe Ioan Mang, dar a reiterat că în fruntea Ministerului Educaţiei "nu are ce căuta" o persoană cu o carieră "fundamentată pe plagiat".

"Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe baza de plagiat", a spus Emil Boc.

Emil Boc a declarat că întreaga operă academică a lui Mang "este una de plagiat între 80 şi 90%" şi a apreciat că numirea acestuia la conducerea Ministerului Educaţiei "arată uriaşele interese" care există la acest minister pentru a schimba Legea educaţiei.

Mang a declarat la România TV că nu e vorbă de niciun plagiat: "Este vorba de teama unora care au patronat acest minister că au pierdut controlul asupra lui şi, într-adevăr, l-au pierdut. (...) De fapt, scopul lor este unul singur: să creeze haos în sistemul educaţional cu două săptămâni înainte de a începe bacalaureatul special şi cu o lună înainte de a începe examenul de bacalaureat. Categoric, este o acţiune politică".

Răspunzând la întrebarea dacă îşi va da demisia în cazul în care cei de la PDL dovedesc că a plagiat, ministrul Educaţiei a răspuns: "Dacă cei care ştiu despre ce e vorba acolo şi, mai ales, autorii menţionaţi în articol mă acuză de plagiat şi obţin o decizie în acest sens, categoric mă retrag. Dar aşa, pe vorba unor oameni care nu sunt de specialitate, care au cu totul alte probleme...".

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că PDL va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor