Inundaţii de proporţii în Marea Britanie

Inundaţii în Datchet, Anglia, 10 februarie 2014.
Inundaţii în Datchet, Anglia, 10 februarie 2014. (Peter Macdiarmid / Getty Images)
P. P.
10.02.2014

Furtuna de săptămâna trecută a provocat mai multe inundaţii de-a lungul Marii Britanii, iar reţelele de scurgere ale râului Tamisa au atins un nivel al apei nemaivăzut din anii 90, anunţă BBC.

Chiar dacă pentru ziua de luni nu au fost anunţate ploi, până joi cantitatea precipitaţiilor va atinge aproximativ 20-40 de mm, conform centrului meteorologic al BBC.

Conform Regiei de Trenuri britanice, râul Tamisa a inundat mai multe staţii aflate între Staine şi Windsor. Trenurile au fost anulate iar autobuzele ce trebuiau să le substituie nu au fost valabile. În mai multe regiuni din regat, cursele trenurilor au înregistrat întârzieri serioase.

În urma furtunii, rutele principale de tren dintre Devon şi Cornwall au fost blocate. În urma alarmelor de inundaţii din Berkshire şi Surrey, poliţia a precizat că peste 2.500 de case riscă să fie inundate.

Chiar dacă luni ploile s-au oprit, nivelul râurilor din zona joasă a ţării a continuat să crească. În oraşele Staines, Egham, Chertsey şi Datchet cât şi în sud-vestul Angliei, agenţia naţională de mediu a emis 14 alarme de ”pericol de moarte”.

În sud-vestul ţării, acolo unde premierul David Cameron este aşteptat luni, forţele militare au ridicat un baraj înalt de 60 de centimentri pentru a devia apele ce se îndreptau spre zonele locuite.

În Worcester, mai multe părţi ale oraşului au fost blocate timp de o săptămână din cauza apelor. Peste 300 de alerte de inundaţie severă au rămas încă valabile în sudul Angliei, Midlands şi Somerset.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor