Întrebările lui Papahagi despre servicii

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

În contextul scandalurilor din ultima vreme care vizează activitatea serviciilor secrete din România, Adrian Papahagi - fondator al PMP care ulterior şi-a dat demisia nemulţumit de evoluţia partidului - a ridicat o serie de întrebări pertinente cu privire la această problemă.

"Problema serviciilor e imensă. Servesc sau deservesc? Sunt controlate de societate prin comisii parlamentare, sau comisiile sunt controlate de ele? Luptă împotriva corupţiei, sau o generează şi o protejează? Ne apără sau ne vulnerabilizează? Informează sau dezinformează decidenţii? Sau, mai probabil, e vorba de un amestec impur din ambele?

Nu văd nicio dezbatere în mainstream-ul politic asupra controlului civil al serviciilor. Avem destule pârghii de control? Avem un mod de-a evita ca decidenţii politici să fie oamenii serviciilor? Avem mecanismele prin care să ţinem sub control acest sistem invizibil, menit să ne protejeze, nu să ne devoreze? Justiţia poate investiga cum se cuvine serviciile?", întreabă Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook