Întreaga conducere a Platformei DA în frunte cu Andrei Năstase şi-a dat demisia. „Prea târziu” - consideră cetăţenii

În septembrie curent, Congresul ordinar va alege o nouă conducere a Platformei DA sau o va realege pe actuala, a afirmat Inga Grigoriu.
Deputaţii Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Deputaţii Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Întreaga conducere a Platformei Demnitate şi Adevăr, preşedintele şi vicepreşedinţii partidului şi-au anunţat demisia în cadrul Biroului Politic Naţional care a avut loc marţi, 13 iulie.

Totodată, Biroul Politic Naţional a decis convocarea Congresului partidului pentru data de 5 septembrie 2021, unde va fi aleasă o nouă conducere a formaţiunii.

Până la alegerea noii conduceri a Platformei DA, interimatul funcţiei de preşedinte al partidului va fi exercitat de către vicepreşedintele Dinu Plîngău, potrivit unei declaraţii de presă.

Fosta deputată a Platformei DA Inga Grigoriu a ţinut să sublinieze în context că, în septembrie, Congresul ordinar va alege o nouă conducere sau o va realege pe actuala. „O dată la cinci ani se întâmplă acest lucru, conform Statutului.”

„Prea târziu!”, au comentat zeci de internauţi la anunţul de pe Facebook al Platformei DA, subliniind că membri ai formaţiunii „nu au înţeles, sau nu au vrut să înţeleagă că unii oameni din conducerea acestui partid, în special Andrei Năstase, şi-au pierdut credibilitatea în faţa cetăţenilor” care sunt „sătui de populişti, egoişti şi egocentrici”.

„Sunt foarte mulţi oameni buni, cu adevărat valoroşi acolo. În ultimii doi ani ei au făcut multe lucruri bune din Parlament şi au demonstrat că politica poate fi onestă şi dedicată oamenilor”, a constatat avocatul şi activistul civic Petru Sliusarenco, făcând referire la foştii deputaţi Alexandru Slusari, Dinu Plîngău sau Liviu Vovc pe care a dorit să-i vadă în faţă, „nu eclipsaţi de frustrările egoiste ale unui singur om, candidat etern la orice”.

De menţionat că şi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a anunţat că demisionează din funcţia de primar al municipiului Bălţi. Politicianul s-a arătat dezamăgit de rezultatul obţinut de blocul său electoral la alegerile anticipate din 11 iulie.

Usatîi ar fi fost afectat în special de scorul slab înregistrat la Bălţi, unde a fost abia pe locul 3 în preferinţele alegătorilor, după PAS şi BECS. Edilul a mai notat că Partidul Nostru nu va propune un candidat la alegerile locale anticipate din Bălţi şi că ar intenţiona să renunţe la şefia formaţiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe