Interesele pensionarilor, puse pe agenda Parlamentului

O nouă subcomisie a Parlamentului, proaspăt înfiinţată de deputatul Tamara Ciofu, va asigura cadrul legislativ pentru problemele cu care se confruntă pensionarii români.
Sedinta la Parlament
Sedinta la Parlament (Mihut Savu / Epoch Times)

Parlamentul României a anunţat miercuri, 15 martie, înfiinţarea Subcomisiei pentru protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor vârstnice în cadrul Comisiei pentru drepturile omului (CDO) a Camerei Deputaţilor. Iniţiativa aparţine deputatului PSD, dr. Tamara Ciofu, vicepreşedinte a CDO, împreună cu alţi şase deputaţi.

„Am luat decizia de a organiza această structură pentru că vreau să mă preocup de asigurarea unui cadru legislativ prin care să rezolvăm cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă pensionarii din ţara noastră: pensii decente, servicii de sănătate şi medicamente de calitate şi participarea activă la viaţa socială”, a declarat dr. Tamara Ciofu.

Noua subcomisie va organiza în perioada următoare dezbateri cu toate organizaţiile de pensionari de la nivel naţional şi regional pentru a rezolva principalele cerinţe pe care aceştia le vor prezenta.

Prima întâlnire între reprezentanţii Parlamentului Seniorilor, grup neguvernamental şi apolitic cu rol de for consultativ în ceea ce priveşte interesele şi drepturile vârstnicilor din toată ţara şi membrii Comisiei pentru drepturile omului a fost deja organizată.

„Fac apel la toate asociaţiile de pensionari să ne transmită la subcomisie toate modificările legislative care consideră că trebuie realizate în ceea ce priveşte accesul la asistenţă socială şi sanitară pentru persoanele vârstnice. Îi rog şi pe cei din judeţul Botoşani, judeţ pe care îl reprezint în Parlament, să comunice toate problemele pe care le au. De aceea, le pun la dispoziţie datele de contact ale Comisiei, unde să ne sesizeze şi să ne trimită documente sau să îşi anunţe prezenţa la lucrările şedinţelor noastre”, a mai precizat dr. Tamara Ciofu.