Institutul Naţional al Magistraturii are un nou director

Institutul Naţional al Magistraturii, responsabil de formarea viitorilor judecători şi procurori ai României, are o nou şefă: judecătoarea Cristina Rotaru.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)
Andrei Pricopie
01.03.2017

Noul Consiliu Superior al Magistraturii a numit-o pe judecătoarea Cristina Rotaru, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în funcţia de director al Institutului Naţional al Magistraturii, pe o perioadă de trei ani.

Din 2010, Cristina Rotaru este judecător la Secţia Penală a Curţii Supreme şi conferenţiar universitar, titular al cursurilor de Drept Penal - Parte Specială şi Criminologie în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti.

De-a lungul vremii, Cristina Rotaru a condamnat personaje grele de pe plaiul mioritic. În acelaşi timp, a făcut parte şi din completul de trei judecători care a dat sentinţa în dosarul "Trofeul Calităţii" al lui Adrian Năstase. Decizia de condamnare la doi ani de închisoare cu executare a fost luată atunci cu majoritatea de voturi, ea fiind împotrivă.

Judecătoarea a susţinut atunci că fostul premier nu este vinovat, întrucât fapta nu există, astfel că ar trebui achitat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor