Infanta Cristina nu mai este inculpată, dar ar putea răspunde pentru fraude fiscale (revista presei)

După recursurile depuse de mai multe părţi, printre care şi procuratura şi instituţia avocatului statului, inculparea Infantei Cristina, fiica cea mică a regilor Spaniei, în dosarul Institutului Noos a fost revocată - deşi aceasta ar putea fi trasă la răspundere pentru fraudă fiscală, după cum scriu miercuri cele mai importante cotidiene spaniole.
Infanta Cristina, fiica cea mică a regelui Spaniei. (David Ramos / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2013

După recursurile depuse de mai multe părţi, printre care şi procuratura şi instituţia avocatului statului, inculparea Infantei Cristina, fiica cea mică a regelui Spaniei, în dosarul Institutului Noos a fost revocată - deşi aceasta ar putea fi trasă la răspundere pentru fraudă fiscală, după cum scriu miercuri cele mai importante cotidiene spaniole. Pe primele pagini ale cotidienelor centrale apare vestea revocării deciziei de inculpare, comentată în diferite moduri.

Judecătorii lasă indecisă inculparea Infantei Cristina, consideră cotidianul El Pais, după ce Audienţa provincială din Mallorca anulează 'deocamdată' citarea la declaraţii pentru fiica regelui şi prezintă în acelaşi timp posibilitatea ca aceasta să fi fost implicată în delicte fiscale şi spălare de bani.

Cotidianul El Mundo transmite ştirea în acelaşi mod: instanţa revocă inculparea, însă observă un posibil delict fiscal. Audienţa indică faptul că Infanta şi soţul ei, ducele de Palma, s-au folosit de compania familiei, Aizoon, pentru a comite fraude fiscale, profitând astfel de veniturile provenite din activitatea Institutului Noos, precizează cotidianul spaniol citat.

Infanta nu va fi chemată la declaraţii, notează cotidianul ABC. Acesta subliniază faptul că Audienţa din Mallorca nu a considerat argumentele judecătorului de instrucţie care a decis inculparea fiicei celei mici a regilor Spaniei, întrucât ar fi 'slabe, inconsistente şi echivoce' şi anulează inculparea Cristinei. Magistraţii au considerat că inculparea ar fi trebuit să fie mai bine fondată, mai arată cotidianul spaniol.

Audienţa suspendă inculparea Infantei Cristina pentru cooperare în cazul Noos, însă decizia dă dreptate judecătorului din Palma, care cercetează acum un posibil delict fiscal, relatează la rândul său şi cotidianul La Vanguardia.

Infanta Cristina nu mai este inculpată - aceasta este ştirea scoasă în evidenţă de cotidianul La Razon. Acesta insistă asupra faptului că decizia instanţei desfiinţează decizia judecătorului Castro, considerând indiciile folosite de acesta drept slabe, inconsistente şi echivoce. În acelaşi timp, publicaţia citată mai arată că Audienţa a cerut ca autorităţile fiscale să explice dacă Infanta a luat parte la presupusa fraudă fiscală de la compania Aizoon.

Salvată - titrează cotidianul El Periodico de Catalunya, care consemnează aceleaşi fapte: Audienţa din Palma a revocat inculparea Infantei Cristina, însă în acelaşi timp este cercetată o posibilă fraudă fiscală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor