Incendiu la un grajd cu lei şi tigri ai circului Globus

Mai multe animale aparţinând circului Globus din Bucureşti au pierit în urma unui incendiu ce a cuprins clădirea în care acestea erau adăpostite.
Incendiu
Incendiu (Hemera Technologies / Photos.com)

O clădire administrativă din Şoseaua Petricani şi un grajd unde se aflau lei, tigri şi alte animale sălbatice au fost cuprinse de flăcări joi dimineaţă, necesitând intervenţia de urgenţă a pompierilor care au reuşit să salveze şapte tigri, şase cămile, tăuraşi şi ponei, un cal, un cangur, mai mulţi ogari şi capre, relatează Agerpres.

Alţi doi tigri, patru pisici, doi porcuşori vietnamezi şi trei câini au murit în flăcări.

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD şi două autoscări şi au solicitat şi prezenţa veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor şi mutarea lor, astfel încât pompierii să poată intra pentru stingerea incendiului. La faţa locului a ajuns un reprezentant al circului de stat, care a tranchilizat animalele şi s-a procedat la mutarea acestora

La rândul lor, reprezentanţii Apa Nova au fost solicitaţi să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. "Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zăpezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi în zona respectivă", a precizat ISU.