Cel puţin 10 răniţi într-o explozie la un mall din St. Petersburg

Pompieri sosiţi la un supermarket din St. Petersburg unde a  avut loc o explozie puternică ce a rănit 10 persoane, 27 decembrie  2017.
Pompieri sosiţi la un supermarket din St. Petersburg unde a avut loc o explozie puternică ce a rănit 10 persoane, 27 decembrie 2017. (Alexander Demianchuk/TASS/Getty Images)

Cel puţin 10 persoane au fost rănite şi alte câteva zeci au fost evacuate după o explozie la un supermarket aglomerat din Sankt Petersburg, a declarat poliţia rusă.

Explozia a avut loc la un supermarket Perekrestok, situat la parterul unui mare centru de agrement.

“S-a auzit o bubuitură. Personalul de urgenţă se află deja la faţa locului. Evacuarea a fost finalizată şi nu a izbucnit niciun incendiu”, a declarat miercuri un oficial al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, într-un interviu cu agenţia rusă de ştiri TASS.

Echipele medicale au dus patru persoane cu răni grave la spitalele din apropiere pentru a fi tratate, iar circa 6 persoane au primit asistenţă medicală la faţa locului. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din supermarket.

Oficiali responsabili de securitate consideră incidentul ca o potenţială tentativă de comitere a unui “omor în masă”. Presa locală a afirmat că se estimează că explozia a fost cauzată de o cantitate de 200 kg TNT. Echipele de genişti au fost prezente la locul incidentului.

Potrivit agenţiei Sputnik, explozia nu a provocat un incendiu şi nici daune grave clădirii.

“Pe moment, magazinul este închis, clienţii şi personalul au fost evacuaţi. Serviciile speciale lucrează la faţa locului”, a declarat serviciul de presă al lanţului de magazine.

Imaginile video au arătat numeroşi poliţişti şi echipe de salvare în faţa supermarketului.

Comisia de Investigaţii rusă a lansat o anchetă criminală în legătură cu incidentul. Alexander Bastrikin, directorul Comisiei, s-a deplasat spre St. Petersburg pentru a face investigaţii suplimentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe