În RM a fost extinsă campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 ani şi cei cu comorbidităţi

(gov.md)

Pentru organizarea eficientă a procesului de vaccinare, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a distribuit 14.400 doze de vaccin împotriva virusului Wuhan instituţiilor medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50.400 doze de AstraZeneca, donate de România. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii, punctând că restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Astfel, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru următoarele grupuri ţintă, incluse în a doua etapă de vaccinare, precum: adulţii cu vârstă de peste 60 ani, persoanele cu comorbidităţi (grup cu risc sporit) şi persoanele cu comorbidităţi pentru care infecţia COVID-19 prezintă un risc sporit al formelor grave şi decesului celor cu vârsta între 18 şi 60 ani.

Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituţiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul Azilelor şi Centrelor de Plasament temporar sau de lungă durată, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale de la Chişinău.

De asemenea, instituţia statului a precizat că până la ora actuală, în Republica Moldova au fost vaccinate împotriva virusului chinezesc 38.643 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe