100.800 de doze de vaccin AstraZeneca donate de România au ajuns la Chişinău

Vaccinurile donate de România a ajuns la Chişinău
Vaccinurile donate de România a ajuns la Chişinău (presedinte.md)

Republica Moldova a primit vineri, 7 mai, încă o donaţie de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României.

Cu această ocazie, preşedintele Maia Sandu a îndemnat încă o dată toţi cetăţenii să se vaccineze pentru a-şi proteja viaţa şi sănătatea şi a reveni cât mai curând la normalitate.

„Acum avem suficiente doze ca să vaccinăm cât mai mulţi cetăţeni într-o perioadă cât mai scurtă. Mulţumim, România! Mulţumim, domnule preşedinte Klaus Iohannis, domnule prim-ministru Florin Cîţu!”, a menţionat în mesajul său şefa statului.

Aceste donaţii au fost o gură de aer pentru R. Moldova şi au permis în martie iniţierea campaniei de vaccinare. Acum, rămâne să continuăm să ne vaccinăm, a notat în context consiliera prezidenţială în domeniul sănătăţii, Ala Nemerenco care a întâlnit lotul de vaccin la punctul de trecere Leuşeni/Albiţa.

Comitetul Naţional de Coordonare a Imunizării a constatat vineri necesitatea lansării graduale şi organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Naţional de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naţionale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, deocamdată, continuă prima şi a doua etapă de vaccinare, care presupun imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidităţi şi a celor cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidităţi pentru care infecţia COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave şi chiar deces.

Până în prezent, în R. Moldova au fost vaccinate 182.717 persoane, ceea ce constitue 4%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe