"Îl aşteptăm pe VP". Partidul lui Diaconu, aspirator de parlamentari înainte de alegeri

Partidul România Unită, condus de deputatul ex-PSD Bogdan Diaconu, a devenit un adevărat aspirator de parlamentari cu puţin timp înaintea alegerilor din iarnă.
Bogdan Diaconu , deputat PSD
Bogdan Diaconu , deputat PSD (Epoch Times România)

UPDATE. După discuţiile purtate cu Bogdan Diaconu, deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă, fondatorul România TV, a decis să se înscrie marţi în Partidul România Unită.

"Domnul deputat Sebastian Ghiţă s-a înscris în PRU. Şi îi urez bun venit în echipă şi sunt convins că este un mare câştig pentru echipa PRU, pentru construcţia politică pe care o să o prezentăm şi o să o ducem la maturitate până la alegerile parlamentare. PRU îl aşteaptă pe Victor Ponta să ni se alăture.

Credem că împreună vom avea succes în aceste alegeri parlamentare. PRU va face pragul electoral, iar cu Victor Ponta va depăşi 15% la toamnă. Eu am spus, îl consider pe Victor Ponta cel mai bun prim-ministru al României de la I.C. Brătianu încoace. Orice om politic sănătos la cap şi l-ar dori pe Victor Ponta în partidul lui şi în fruntea partidului lui", a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Diaconu.

Întrebat dacă a purtat negocieri cu fostul premier pe această temă, preşedintele PRU a replicat: "De 15 ani de când mă cunosc cu Victor Ponta şi am crescut împreună Tineretul Social Democrat şi am evoluat împreună în PSD şi am trăit multe momente frumoase, multe momente grele, am avut 'n' discuţii. Dacă vreţi un răspuns concret nu pot să vă dau pentru că sunt întrebări la care pot să vă răspund eu, sunt întrebări la care poate să răspundă Victor Ponta sau sunt întrebări la care poate să răspundă timpul".

* * *

Din ce în ce mai mulţi parlamentari, majoritatea din PSD sau PMP, au decis să migreze înainte de alegeri în Partidul România Unită, (PRU) condus de fostul social-democrat Bogdan Diaconu.

Ultimele achiziţii: deputatul Dorin Petrea (PMP), senatorul Constantin Popa (PMP), deputatul Ion Eparu (PSD), deputatul Cristian Rizea (PSD), şi senatorul Daniel Savu (ex-PSD) şi deputatul Mihai Sturzu (ex-PSD).

După fiecare dintre cele şase achiziţii, Bogdan Diaconu a anunţat pe contul său de Facebook numele noului venit adăugând la finalul mesajului: "de astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici...îl aşteptăm pe VP!"

"VP" este nimeni altul decât fostul premier Victor Ponta.

Între timp, şi deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă, apropiat al lui Victor Ponta, poartă discuţii cu Bogdan Diaconu pentru un eventual transfer în PRU.

Într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro, Ghiţă a explicat că este tentat de proiectul pe care îl propune şeful PRU şi a precizat că "numai un nebun" nu şi l-ar dori pe Victor Ponta lider de partid, având în vedere scorul politic de care se bucură.

Fostul premier a negat însă ca şi-ar dori să plece din PSD, în timp ce liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a subliniat, pe fondul speculaţiilor, că Victor Ponta nu este "transferabil" pentru că partidul a investit mult în el, experienţa sa urmând să fie folosită după alegeri.

Cu doar câteva zile în urmă, în PRU a intrat şi sociologul Mirel Palada, un alt apropiat al fostului premier, care a fost numit director de comunicare şi purtător de cuvânt al partidului.

Anterior intrării lui Mirel Palada în echipa PRU, partidul lui Bogdan Diaconu a aspirat alţi patru deputaţi: Marius Manolache (finul lui Victor Ponta) de la PSD, Mario Caloianu de la PMP, Camelia Khraibani (ex-PSD) şi Răzvan Tănase de la PND.