Igor Dodon: PSRM şi ACUM să identifice un nou premier. Litvinenco: Preşedintele vine cu propuneri ipocrite

Igor Dodon a declarat că aşteaptă la consultări şi Partidul Democrat, alături de care socialiştii au votat pentru demiterea cabinetului Sandu, dar a insistat că nu se va crea o coaliţie cu PD.
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018 (facebook.com/Dodon Igor)

După căderea Guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Igor Dodon a lansat mai multe acuzaţii împotriva prim-ministrului demis, afirmând că Maia Sandu ar fi „provocat intenţionat căderea întregului cabinet de miniştri” prin faptul că a „călcat în picioare un acord politic asumat public” şi a angajat răspunderea guvernului pentru o lege care i-ar fi permis să selecteze un procuror general „controlat politic”.

Totodată, acesta a menţionat că deputaţii PSRM-ACUM trebuie să meargă mai departe împreună, să facă imediat o propunere cu privire la desemnarea unui nou premier.

Igor Dodon a mai declarat că aşteaptă consultări la Preşedinţie şi Partidul Democrat, alături de care socialiştii au votat marţi pentru demiterea cabinetului Sandu, dar a insistat că nu se va crea vreo coaliţie cu PD.

Maia Sandu a declarat după demitere că refacerea coaliţiei dintre ACUM şi PSRM nu i se pare posibilă. „Din păcate, astăzi, nişte hoţi din parlament s-au speriat de reforma pe care o promovăm (...). Se pare că apare Plahotniuc-2.”

În context, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a notat că „Igor Dodon să nu-şi irosească timpul preţios şi să nu vină cu propuneri ipocrite de refacere a alianţei cu blocul ACUM. Zarurile au fost aruncate. Acordul şi-a încheiat existenţa o dată cu demiterea iresponsabilă a Guvernului Maia Sandu. Să guverneze cu cei cu care au demis Guvernul.”