Igor Corman: Implementarea Acordului de Asociere cu UE ne va ajuta să modernizăm ţara

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman (en.wikipedia.org)

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a avut miercuri o întrevedere cu Max Alier, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru Republica Moldova, transmite Moldpres. Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat prognozele şi aşteptările cu privire la situaţia macroeconomică în anul 2014, perspectivele bugetare pentru anul curent şi cadrul bugetar pe termen mediu, precum şi situaţia din sistemul financiar-bancar naţional. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia politică internă şi contextul regional.

Max Alier a informat despre obiectivele celei de-a doua misiuni a Fondului Monetar Internaţional, care se află în Republica Moldova pentru efectuarea analizei de monitorizare post-program în contextul consultărilor periodice, conform Statutului FMI. Max Alier a menţionat că Fondul Monetar Internaţional este dispus să ofere în continuare asistenţa tehnică necesară autorităţilor în perfecţionarea politicilor financiar-economice.

Igor Corman şi Max Alier s-au referit şi la avantajele implementării Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, inclusiv al celui de Liber Schimb.

„Implementarea Acordului de Asociere cu UE ne va ajuta să modernizăm ţara prin reforme structurale în justiţie, educaţie, sănătate şi în alte domenii importante, dar, în paralel, trebuie să creăm condiţii pentru sporirea investiţiilor în Republica Moldova, astfel încât să asigurăm locuri noi de muncă. Totodată, trebuie să soluţionăm problemele care afectează relaţiile cu Federaţia Rusă – un partener important pentru noi - şi să folosim posibilităţile oferite de UE pentru a susţine producătorii noştri locali”, a menţionat Igor Corman.

Ultima misiune FMI s-a aflat în ţara noastră în perioada 22-30 aprilie a anului curent. În cadrul ultimului program, Republica Moldova a beneficiat de asistenţă financiară din partea FMI în valoare de aproximativ 566 de milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe