Igor Corman a felicitat Polonia cu prilejul celebrării a 25 de ani de la organizarea primelor alegeri democratice

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman (en.wikipedia.org)
Ana Chitoroagă
05.06.2014

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a felicitat miercuri cetăţenii polonezi cu prilejul celebrării a 25 de ani de la organizarea primelor alegeri democratice în Polonia, care continuă să fie un exemplu de inspiraţie, transmite Moldpres citind Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

În discursul rostit în cadrul reuniunii parlamentare festive, şeful Legislativului a mulţumit autorităţilor din Polonia pentru sprijinul acordat R. Moldova în apropierea politică şi economică de Uniunea Europeană.

Referindu-se la mişcarea populară „Solidaritatea”, Igor Corman a făcut o paralelă între lupta pentru democraţie în Polonia anului 1989 şi apariţia Republicii Moldova ca stat independent.

„Republica Moldova şi Polonia au multe în comun atunci când vine vorba de asigurarea libertăţii economice şi politice a ţărilor noastre”, a menţionat preşedintele Parlamentului.

Polonia a aderat la Uniunea Europeană în 2004, având un rol important în crearea Parteneriatului Estic, care a deschis noi oportunităţi pentru Republica Moldova, inclusiv privind liberalizarea regimului de vize şi modernizarea ţării în acord cu standardele europene.

Igor Corman a apreciat caracterul excelent al relaţiilor bilaterale, în special, la nivel parlamentar, şi a mulţumit Poloniei pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.

Manifestările dedicate celei de-a 25-a aniversări de la primele alegeri libere în Polonia au început cu ceremonia oficială organizată în Piaţa Castelului Regal din Varşovia, în cadrul căreia au rostit discursuri preşedintele Poloniei Bronislaw Komorowski şi preşedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama. În alocuţiunea sa, Barack Obama a menţionat că Statele Unite ale Americii vor continua să sprijine ţările prietene - Republica Moldova, Georgia şi Ucraina - în eforturile lor de a-şi asigura securitatea.

Şeful Legislativului şi-a încheiat miercuri vizita de lucru în Polonia. Joi, Igor Corman va participa la vernisajul unei expoziţii de fotografie dedicată acestei aniversări, care va avea loc în incinta Parlamentului de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor