Ieri felicitat de Ponta, astăzi anchetat de DNA

Ieri a fost felicitat de Ponta pentru privatizarea CFR Marfă, astăzi este anchetat de DNA. La ora 8.30, Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu s-a prezentat la ora la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însoţit de avocatul său.
Relu Fenechiu, PNL, ministrul Transporturilor (Epoch Times România)
Epoch Times România
21.06.2013

Ieri a fost felicitat de Ponta pentru privatizarea CFR Marfă, astăzi este anchetat de DNA. La ora 8.30, Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu s-a prezentat la ora la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însoţit de avocatul său.

Întrebat în această dimineaţă de ziarişti ce opinie are asupra anchetării lui FNI de către DNA, Ponta a răspuns cu un scurt "Hai, băi, mă lăsaţi cu Fenechiu?"

Preşedintele Senatului Crin Antonescu în schimb, invitat joi la Realitatea TV, afirma că trebuie întreprins un control care să dezvăluie cum a ajuns CFR Marfă din 2007, când avea profit, la pierderi de 400 milioane în 4 ani şi că "poate totuşi se sesizează DNA". "Dacă nu întreprindem niciun demers pentru a vedea unde s-au dus banii şi a găsi vinovaţi, înseamnă că cineva are ceva de acoperit", a opinat Antonescu.

DNA nu s-a sesizat încă pe problema CFR. Nu pentru CFR Marfă este Fenechiu anchetat. Conform declaraţiilor lui Fenechiu, DNA l-a chemat pentru a fi audiat ca martor în dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat în ministerul transporturilor, anchetat pentru scurgere de informaţii.

Relu Fenechiu a dat informaţii minimale presei referitor la întrebările pe care procurorii i le-au pus despre activitatea lui Preda în minister.

"Fiind un dosar în lucru nu pot să va dau mai multe detalii că mă mai cheamă băieţii ăştia încă o dată că de ce v-am dat atâtea detalii." a declarat Relu Fenechiu ieşind de la DNA.

Ministrul este nemulţumit de cum au procedat procurorii. Prea multă publicitate negativă în jurul numelui său.

"Mi se pare puţin deplasat ca un ministru să fie chemat la DNA. Nu în ceea ce mă priveşte ci în ceea ce priveşte poziţia unui ministru. I-am spus şi domnului procuror că se putea face şi altfel, fără să chemi un demnitar al statului la DNA. (..) Fiind totuşi un om ca toţi oamenii, m-am prezentat."

Ministrul Fenechiu va organiza o conferinţă de presă joi, ora 11.30.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor