Iaşi şi Ghimpaţi: Guvernul SUA donează 710.000 de dolari pentru renovarea a doua spitale

White House (Casa Albă), Washington.
White House (Casa Albă), Washington. (ro.wikipedia.org)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a participat joi la o ceremonie prilejuită de donarea de Guvernul SUA a 410.000 dolari pentru renovarea Spitalului din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu. O altă donaţie a Guvernului SUA, de 300.000 dolari, vizează renovarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

Proiectul referitor la Spitalul din Ghimpaţi este finanţat de Comandamentul European al SUA (EUCOM) şi va include renovarea faţadei spitalului, ferestrele, sistemul electric şi de încălzire, acoperişul şi uşile, relevă un comunicat al ambasadei SUA.

"Aproximativ 25.000 de cetăţeni care trăiesc în Ghimpaţi şi în împrejurimi vor beneficia de acest proiect", mai menţionează sursa citată.

Vineri, ambasadorul SUA va fi prezent la Iaşi pentru a anunţa o donaţie de 300.000 dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria", se mai specifică în comunicat.

Proiectul, finanţat tot de EUCOM, va include renovarea zidurilor, podelelor, ferestrelor şi a sistemului electric de la etajul III al spitalului.

"În 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate, care au inclus aceste două proiecte şi un sistem de tele-medicină pentru Ministerul Sănătăţii, finanţat de Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA). Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea dispensarului «Nicolae Bălcescu» din judeţul Constanţa, renovarea aripii unui spital din Hârşova, finanţarea Iniţiativei pentru Sănătatea Femeilor din România şi un program de conştientizare privind tuberculoza", se mai precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură