Raed Arafat, despre numirea în funcţia de ministru: Situaţia trebuie privită la rece, e nevoie de continuitate în minister

Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Raed Arafat, recent desemnatul ministru al Sănătăţii, a precizat joi că numirea sa trebuie privită la rece, deoarece un al doilea interimat nu mai era posibil conform Constituţiei României, iar ministerul are nevoie de continuitate.

Raed Arafat consideră că "este o situaţie care trebuie privită la rece”, în sensul că Premierul Victor Ponta a fost ministru interimar, iar el a avut delegaţia de a conduce ministerul o lună.

”Constituţia nu permite să fie numit un al doilea ministru interimar, care de fapt fusese intenţia iniţială", a adăugat Arafat.

În acesta situaţie, s-a decis numirea subsecretarului de stat Raed Arafat în funcţia de ministru al sănătăţii până la alegerile din decembrie. Soluţia s-a impus ”pentru a avea continuitate la minister, să rămân până la alegeri ca să asigur continuitate şi cel puţin să reuşim să implementăm câteva dintre proiectele deja începute, cum ar fi planul de investiţii pentru 2013, ridicarea nivelului anumitor spitale, finanţarea sistemului, subiect încă discutat cu CNAS, cu Şcoala Naţională de Management Sanitar şi Ministerul Finanţelor pentru a găsi soluţii pentru anul viitor", a adăugat Raed Arafat.

Imediat după terminarea alegerilor Arafat îşi va depune demisia şi va reveni la funcţia de subsecretar de stat pe probleme de urgenţă. "Nu va exista o întrerupere în activitatea ministerului până va veni noua conducere. Voi demisiona imediat după numirea acesteia, doresc să revin la funcţia pe care am avut-o", a concluzionat Ministrul Sănătăţii.

Preşedintele României Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne