"Proiectul legii sănătăţii este gata şi va fi depus la Parlament în prima săptămână din decembrie"

Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii
Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
08.11.2012

Fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, actual consilier al premierului Victor Ponta, a declarat miercuri seară că proiectul legii sănătăţii este finalizat şi va fi depus la Parlament în prima săptămână a lunii decembrie.

Consilierul a precizat că în actul normativ au fost introduse toate propunerile rezultate în urma dezbaterilor publice organizate, precum şi în urma schimbului de puncte de vedere avute cu creditorii internaţionali - Comisia Europeană, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional.

"Urmează să facem o altă prezentare publică, în primul rând în Consiliul Consultativ constituit când a început demersul de elaborare a proiectului de lege. Apoi avem în plan să prezentăm proiectul de act normativ din nou în Comisiile de sănătate ale Parlamentului, dar şi în Comisiile administrative şi cele de finanţe din Parlament, şi în forma actuală vom prezenta proiectul şi coaliţiei partidelor aflate la guvernare. După toate aceste parcursuri proiectul de lege va fi depus la Parlament în prima săptămână a lunii decembrie", a precizat Vasile Cepoi.

Cepoi a enumerat şi cele mai importante puncte din lege: organizarea sistemului de sănătate cu reorganizarea spitalelor, creşterea nivelului de competenţă a medicilor de familie şi a implicării lor în rezolvarea problemelor de sănătate, dar şi reducerea birocraţiei, construirea infrastructurii pentru creşterea calităţii în domeniul sănătăţii, potrivit acestuia.

Referitor la pachetele de servicii medicale, prof. dr. Vasile Cepoi a menţionat că acestea vor fi construite pe principiul acoperirii serviciilor cele mai scumpe pe care nu şi le-ar putea permite să le plătească asiguraţii.

În cadrul ceremoniei de învestire a ministrului Sănătăţii, Raed Arafat, preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că are o singură rugăminte - ca legea sănătăţii să fie depusă la Parlament până în luna decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor