Ialomiţianu: Cât am fost ministru nu am primit rapoarte despre problemele de la ANAF

Gheorghe Ialomiţianu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
18.07.2012

Fost ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu a declarat, la The Money Channel, că atunci când era în funcţie nu a primit rapoarte despre problemele de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit money.ro.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost audiat de procurorii anticorupţie într-un dosar de evaziune fiscală.

"Justiţia funcţionează în România, nu se pune problema de a proteja pe unii sau pe alţii, are posibilitatea să se apere, iar instituţiile să-şi facă datoria. A fost prezent acolo, a declarat, va merge să-şi dovedească nevinovăţia, instituţiile să-şi facă datoria. [...] Au fost verificări ale Curţii de Conturi, au fost verificări ale corpului de control al primului-ministru, chiar a dispus un control. Nu au fost elemente care să... Toate controalele care au fost făcute la ANAF, chiar de Curtea de Conturi, când venea raportul Curţii de Conturi, n-a venit cu elemente că domnul Blejnar sau alţi oameni....Nici Curtea de Conturi, nici altă instituţie n-a transmis... n-a venit că sunt abateri şi să fiu îndreptăţit să fac propunere către primul-ministru", a spus Ialomiţianu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat, marţi, că a început urmărirea penală faţă de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi că acesta a primit interdicţie de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Blejnar a stat, marţi, timp de aproximativ o oră în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul în care este anchetat, printre alţii, fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, pentru o evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

"Da, am dat o declaraţie, unde am prezentat tot ceea ce ştiam despre situaţia în cauză, adică nimic", a spus Blejnar marţi, la ieşirea din sediul DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor