Horea Uioreanu, liderul PNL Cluj-Napoca, şi-a dat demisia din funcţiile din partid

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL (Epoch Times România)

Printr-o scrisoare transmisă liderului PNL Crin Antonescu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL Cluj cât şi din funcţia de membru al acestui birou.

Uioreanu le-a mai trimis scrisoarea şi secretarului general Eduard Hellvig, preşedintelui PNL Cluj Marius Nicoară şi secretarului coordonator Mircea Abrudean.

Horea Uioreanu expune nu mai puţin de 10 motive care l-au determinat să demisioneze în scrisoarea adresată conducerii PNL.

"Am luat acesta decizie din cauza faptului că în ultima perioadă în cadrul organizaţiei noastre au avut loc o serie de evenimente care au un efect negativ asupra performanţelor politice şi chiar a activităţii cotidiene a PNL Cluj", relevă Uioreanu în scrisoare.

Liberalul reclamă neefectuarea unei analize temeinice a rezultatelor alegerilor locale din iunie 2012, nerespectarea deciziilor Delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL Cluj, neconvocarea Biroului Permanent Teritorial al PNL Cluj în şedinţe săptămânale, aşa cum prevede Statutul, manifestarea unui dezinteres total faţă de problemele şi activitatea cotidiană a organizaţiei judeţene, precum şi neinvitarea sa, în mod constant, în calitate de vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL (BPT) Cluj, la şedinţele acestui organism.

Horea Uioreanu îşi exprimă totodată nemulţumirea şi faţă de neconsultarea BPT al PNL Cluj cu privire la anumite numiri în funcţii şi promovarea unor persoane din afara organizaţiei şi lipsite de susţinere politică.

Uioreanu mai enumeră şi alte motive care stau la baza demisiei sale: "Adoptarea de către un grup de persoane a unui mod de conducere discreţionar şi netransparent, folosirea în mod constant a unor tehnici de dezinformare şi învrăjbire a membrilor organizaţiei, dezinformarea constantă a Biroului Permanent Central al PNL cu privire la situaţia reală din cadrul filialei PNL Cluj şi ignorarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj cu privire la luarea unor decizii importante pentru organizaţie, deşi câştigarea acestei funcţii a fost considerată chiar de conducerea centrală o perfomanţă deosebită, pentru care a muncit întreaga organizaţie judeţeană".

"Sunt pentru prima dată în ultimii 23 de ani în afara structurilor de conducere judeţene. Trăiesc speranţa unei reorganizări pe criterii statutare pentru membri şi în favoarea lor, a celor care cred în idealurile liberale şi în unitatea USL", conchide Uioreanu la finalul scrisorii sale.

Uioreanu reclamă inclusiv nerespectarea Statutului partidului în convocarea unor şedinţe ale filialei Cluj a PNL şi modul în care organizaţia clujeană este tratată de conducerea centrală.

Încă din anul 1993, Horea Uioreanu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL Cluj.

Horea Uioreanu a fost ales preşedinte interimar al PNL Cluj-Napoca la data de 14 decembrie 2012, fiind desemnat să se ocupe de organizarea alegerilor la filiala municipală, care vor avea loc în luna martie.

Liberalul este membru PNL din 1990 şi a mai deţinut funcţia de preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi în perioada 2000-2005, iar în perioada 2004 - 2012 a fost deputat de Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne