Cluj: Clusterul IT ar putea ajunge în 15 ani la 300 ha şi 25.000 de specialişti

În 15 ani, clusterul IT de la Cluj ar putea ajunge la o dezvoltare pe 300 de hectare şi la o populaţie de 35.000 de persoane, din care 25.000 specialişti în IT, a declatat miercuri Horea Uioreanu, preşedintele consiliului judeţean Cluj.

El a explicat că acesta va fi "un mic orăşel de tip Silicon Valley, care va include, pe lângă firme şi scoli, grădiniţe şi locuinţe". Uioreanu a spus că nu a fost aleasă o locaţie pentru orăşel şi că aceasta va fi situată în împrejurimile Clujului.

Pe de altă parte, Alexandru Tulai, preşedintele Consiliului Director al Cluj ITC Cluster, a declarat că acesta a fost constituit, iar în acest moment are în componenţă 23 de companii care au peste 3.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, din care peste 90% este realizată la export.

El a declarat că se aşteaptă ca după primii ani de funcţionare să asistăm la o dublare sau chiar la o triplare a firmelor care fac parte din cluster.

Ministerul Economiei a anunţat miercuri finalizarea procesului de constituire a Cluj ITC Cluster, noul pol de creştere concentrat pe cecetare, inovaţie şi servicii IT de la Cluj.

Misiunea asumata de Cluj ITC Innovation Cluster este aceea de a iniţia, promova şi susţine interesele comune ale sectorului IT din România referitoare la relaţia cu statul şi cu mediul economic la nivel naţional şi internaţional, precum şi de a furniza soluţii şi servicii informatice inovative care să susţină dezvoltarea organizaţională durabilă şi competitivă pentru mediul de afaceri naţional şi instituţiile statului, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii vieţii în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie