Hollande 'mai degrabă periculos', potrivit săptămânalului The Economist

Dacă The Economist ar trebui să voteze, publicaţia ar opta pentru Nicolas Sarkozy, dar 'nu atât pentru meritele sale, cât pentru a-l ţine la distanţă pe François Hollande'.
Epoch Times România
27.04.2012

Dacă The Economist ar trebui să voteze, publicaţia ar opta pentru Nicolas Sarkozy, dar 'nu atât pentru meritele sale, cât pentru a-l ţine la distanţă pe François Hollande'. Săptămânalul britanic îl critică virulent pe candidatul socialist, scrie Le Figaro în ediţia de joi.

Cu o lună în urmă, The Economist denunţa 'frivolitatea' campaniei candidaţilor la alegerile prezidenţiale, care a negat problemele grave ale Franţei. Acum, după ce în urma primului tur de scrutin François Hollande este pe primul loc, The Economist îşi exprimă înclinaţia liberală şi îl critică deschis pe candidatul socialist.

François Hollande este considerat 'mai degrabă periculos' (...) pentru Franţa şi pentru Europa. Săptămânalul britanic publică o poză a lui Hollande unde acesta apare cu ochii larg deschişi şi pe jumătate ascuns în spatele drapelului francez pe care îl dă la o parte. În editorialul publicaţiei britanice, socialistul - considerat favoritul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 mai - are, desigur, dreptate când spune că austeritatea şi 'disciplina bugetară prea rigidă cerută de Germania' împiedică orice posibilitate de creştere a zonei euro.

Dar, el este prea 'ostil schimbărilor structurale'. Or, potrivit revistei, care rezervă trei pagini suplimentare alegerilor prezidenţiale din Hexagon, Franţa are nevoie de reforme, oricât de 'dureroase' ar fi. Dacă nu le aplică, pieţele o vor constrânge în final să o facă, spune revista. Şi dacă el transmite vecinilor săi europeni voinţa sa de a stimula creşterea înainte de a reduce cheltuielile publice şi a îmbunătăţi competitivitatea Bătrânului Continent, atunci este în joc supravieţuirea euro, consideră The Economist.

Săptămânalul britanic, care aminteşte că l-a sprijinit sincer pe Nicolas Sarkozy în 2007, îl felicită pe acesta pentru că a flexibilizat săptămâna de lucru, a aplicat reforma universitară şi a mărit vârsta de pensionare. Potrivit ziarului, Nicolas Sarkozy 'a avut ghinionul să fie lovit de criza economică', dar a adoptat progresiv un ton mai 'protecţionist, anti-imigranţi şi anti-Europa (...) destinat desigur alegătorilor lui Marine Le Pen'.

În final, dacă ar trebui să voteze, The Economist ar opta pentru Nicolas Sarkozy, dar 'nu atât pentru meritele sale, cât pentru a-l ţine la distanţă pe François Hollande'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor