Hochei: Fratele lui Adam Krug a semnat cu Boston Bruins în NHL

(Elsa / Getty Images)
Epoch Times România
28.03.2012

Torey Krug, fratele hocheistului american Adam Krug, care a evoluat la Steaua Rangers Bucureşti în sezonul 2011/2012, a semnat pe 25 martie cu echipa Boston Bruins, din liga profesionistă nord-americană NHL, conform unui comunicat al clubului din bulevardul Ghencea.

În vârsta de 21 ani, Torey s-a impus în campionatul universitar nu doar drept cel mai bun fundaş, ci şi ca jucătorul anului, terminând cariera universitară în poziţia de căpitan al echipei Michigan State University.

Evenimentul a fost unul deosebit pentru întreaga familie Krug, care a ţinut să se adune la Boston din toate colţurile lumii pentru a fi martorii celui mai extraordinar eveniment - primul meci în NHL al tânărului Krug. La o zi după primul meci al finalei mici cu Dunărea Galaţi (10-1 pentru Steaua Rangers), stelistul Adam Krug a primit încuviinţarea de a părăsi mai repede Bucureştiul pentru a se alătura familiei.

"Suntem cu toţii fericiţi, e un eveniment unic în familia noastră şi am ţinut să fim acolo. Desigur, n-aş fi plecat dacă ar fi fost să jucăm finala cu Ciucul, dar finala mică nu era o problemă pentru echipă, mai ales după câştigarea atât de clar a primului meci", a declarat Adam Krug în comunicat.

Adam Krug a decis să pună capăt carierei sale sportive: "Pentru mine cariera de jucător profesionist se încheie aici, de acum înainte mă voi concentra pe şcoala mea de hochei (NL Player Development), care a dat deja nişte jucători în NHL. Mai mult, luna viitoare am un interviu la US National Team and Development Program, sunt încrezător că îmi voi începe în mod oficial şi cariera de antrenor".

Adam Krug a mulţumit pentru şansa de a juca la Steaua Rangers, unde a avut parte de "o experienţă frumoasă" şi nu are de povestit decât lucruri bune, fiind doar "un pic nemulţumit" pentru că nu s-a adaptat complet stilului de joc al echipei, precum şi pentru faptul că nu a reuşit calificarea în finală.

Americanul doreşte să păstreze contactul cu echipa şi să colaboreze şi în viitor, să sprijine construcţia pe mai departe a echipei. Krug a vorbit cu Cristian Cîrlan, preşedintele echipei, despre posibilitatea unei şcoli de vară în America pentru juniori, cât şi despre o selecţie de jucători care să ajute cu adevărat Steaua Rangers.

Mike Burgoyne lucrează la un alt proiect pe Canada privind seniorii, se mai arată în comunicat.

Adam Krug crede că "tot ce lipseşte oraşului şi echipei în momentul de faţă este doar un patinoar. E incredibil ca un oraş ca Bucureştiul, cu atâtea echipe de hochei de seniori şi de juniori, cu o populaţie atât de numeroasă, să aibă un singur patinoar, care mai degrabă te sperie şi te alungă decât să te îmbie să faci sport de performanţă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor