Hidroelectrica a încheiat două contracte de vânzare pe bursa de energie OPCOM, de 6,2 milioane lei

Epoch Times România
19.07.2012

Hidroelectrica a încheiat două contracte de vânzare de electricitate pe bursa de energie OPCOM, în valoare totală de 6,2 milioane lei, a anunţat joi producătorul de energie.

"Hidroelectrica a tranzacţionat cu succes două pachete de energie electrică cu livrare în intervalele orare de vârf, ofertate pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale – OPCOM", se spune în comunicatul Hidroelectrica.

La licitaţiile celor două pachete, de 12.240 MWh fiecare, aferente perioadei 1 august – 31 decembrie 2012, au participat un număr record de ofertanţi, 21 la primul, respectiv 16 la cel de-al doilea.

Ofertele câştigătoare sunt ale Repower Furnizare România, cu 255,77 lei/MWh (plata lunii contractuale în avans), respectiv CEZ Trade România ,cu 256,50 lei/MWh (plata în avans a întregii cantităţi, pe cinci luni în avans). Valoarea cumulată a celor două contracte este de 6,2 milioane lei.

"Funcţie de evoluţia negocierilor contractelor bilaterale şi prognoza de producţie a perioadei august-decembrie 2012, Hidroelectrica va oferta pe PCCB-OPCOM întreaga energie electrică disponibilă", se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor