Haos la audierea lui Stelian Ion. Pesedistele Cătăniciu şi Vicol susţinute de Şoşoacă de la AUR fac scandal în Comisie

 
Steluta Cataniciu (PSD)
 
  Steluta Cataniciu (PSD)   (Epoch Times Romania)

Audierea lui Stelian Ion, propus ca ministru al Justiţiei, desfăşurată miercuri în Comisiile juridice reunite ale Parlamentului a fost “asezonată” de un scandal iniţiat de Steluţa Cătăniciu (PSD), dezvoltat de Laura Vicol (PSD) şi susţinut de Diana Şoşoacă de la AUR. Motivul nemulţumirilor a fost acela că parlamentarilor de la fiecare partid li s-a permis să pună doar câte două întrebări într-un interval scurt de timp.

Steluţa Cătăniciu (PSD): Nu ni s-a întâmplat să ni se interzică să adresăm întrebări candidatului pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Este inadmisibil ce faceţi dumneavoastră în această comisie.

Laura Vicol (PSD): Domnule ministru, Laura Vicol de la PSD sunt. Aţi făcut afirmaţii false şi nejustificate. Aţi vorbit de un singur caz de procuror DNA anchetat, sunt şapte procurori DNA doar la Ploieşti. Sunt cazuri de procurori DNA anchetaţi la Oradea, la Constanţa, la Braşov. Cine va proteja drepturile oamenilor împotriva acestor procurori care vor face tot felul de abuzuri pentru că domnia voastră consideraţi că SIIJ-ul este inutil. În loc să întăriţi SIIJ-ul, şi procurorii sunt oameni.

Şefa Comisiei Juridice a Senatului, Laura Scântei, i-a dat o replică ironică Laurei Vicol: „Doamna deputat, felicitări, tocmai v-aţi prezentat obiectivele mandatului”.

Diana Şoşoacă avea şi ea să intervină, susţinând că nemulţumirile pesedistelor ar fi fost justificate.

„Sunt observaţii pertinente (ale Laurei Vicol), acum înţeleg de ce ţara asta este guvernată atât de prost de atâţia ani, mai ales în ultimii patru ani. Este inacceptabil ce faceţi, mă interesează să ştiu cum veţi rezolva problemele justiţiei când avem atâta injustiţie în România şi dvs. ne acordaţi un sfert de oră şi doar două întrebări”, s-a lamentat pe un ton înalt reprezentanta AUR.

La final, Stelian Ion a fost validat în funcţia de ministru al Justiţiei, primind 41 de voturi „pentru” şi 26 „împotrivă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne