Hans Klemm, tranşant: Guvernul SUA, profund îngrijorat de propunerile lui Tudorel Toader

Statele Unite sunt îngrijorate că propunerile ministrului PSD al Justiţiei, Tudorel Toader, ar putea inversa parcursul pozitiv înregistrat de România în domeniul statului de drept, a atras atenţia ambasadorul american Hans Klemm.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul Statelor Unite este profund îngrijorat de propunerile de modificare a legilor Justiţiei promovate de ministrul Tudorel Toader, a transmis joi, în cadrul unui eveniment public, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

"Statele Unite au anumite îngrijorări faţă de propunerile Ministerului Justiţiei. Mi-am exprimat aceste îngrijorări în mod privat, cu ministrul sau cu alţi membri ai Guvernului, şi am făcut lucrul acesta public, într-o declaraţie oficială. Vreau doar să subliniez că acea declaraţie, pe care am transmis-o pe 29 august, nu a fost transmisă în numele meu, în numele Ambasadei SUA la Bucureşti, ci a fost transmisă în numele SUA. Guvernul Statelor Unite ia propunerile ministrului Justiţiei în serios, este profund îngrijorat", a declarat Hans Klemm, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, ambasadorul american a amintit progresele ţării noastre în domeniul statului de drept.

"Eu cred, Statele Unite ale Americii cred că România, din 2004, a făcut paşi foarte importanţi pentru a avea un sistem judiciar independent şi un parchet anticorupţie puternic. Mai pot fi făcute lucruri în privinţa Educaţiei, dar, prin realizările ce au început în 2004, România a devenit un model pentru regiune şi este o inspiraţie pentru Statele Unite ale Americii. Vrem ca România să rămână pe direcţia pe care şi-a consolidat-o în ultimii ani. Suntem îngrijoraţi că propunerile ministrului ar putea inversa acest parcurs pentru România", a precizat Hans Klemm.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne