Hackerul "Guccifer" i-a spart contul directorului SRI, George Maior

Hackerii chinezi au furat modele mai multor sisteme americane de armament, potrivit unui raport.
Hackerii chinezi au furat modele mai multor sisteme americane de armament, potrivit unui raport. (U.S. Department of Defense)

Contul Yahoo al directorului SRI George Maior a fost spart de un hacker supranumit "Guccifer", acelaşi care a publicat şi corespondenţa dintre europarlamentarul Corina Creţu şi fostul secretar de stat american Colin Powell, scrie site-ul Thesmokinggun.com

"Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului şi nu îl folosea decât pentru zona academică. Primea corespondenţa exclusiv pentru zona academică şi era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate măsurile legale pentru asemenea situaţii, iar 'Micul Guccifer' va fi odată prins şi judecat conform legii", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al SRI, S. Sorinava.

Potrivit site-ului Thesmokinggun.com, lista victimelor faimosului hacker Guccifer este mult mai lungă decât se ştia. Printre victimele acestuia se numără, pe lângă Powell şi Corina Creţu, şi membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, oficiali ai Administraţiei Obama, actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife, o companie de asigurări.

De asemenea, pe lista hackerului se află numeroase persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomaţi, oficiali militari şi guvernamentali, precum şi jurnalişti.

Acum la această listă se adaugă acum şi directorul SRI, George Maior.

"O arhivă mare de date dezvăluie faptul că incursiunilor ilegale ale lui 'Guccifer' i-au căzut victime şi alte înalte personalităţi atât din SUA cât şi din străinătate în ultimul an. Hackerul a accesat corespondenţa electronică, liste de contacte, înregistrări telefonice, fotografii personale şi mai multe documente financiare confidenţiale, inclusiv cărţi de credit, informaţii bancare şi documente privind investiţii", scrie Thesmokinggun.com.

Conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia şi Rusia, susţine publicaţia citată.

"Guccifer", a cărui identitate este încă necunoscută, a revendicat în februarie 2013 piratarea unor conturi de email care aparţineau unor membri ai familiei Bush şi ulterior a divulgat corespondenţă de natură personală.

Hackerul a postat în august 2013 pe pagina sa de Facebook un link către o corespondenţă prin email "de natură foarte personală" între fostul secretar de stat american Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu. În schimbul de emailuri dintre cei doi reiese că europarlamentarul român îşi exprima marea iubire şi dorinţa de a-l vedea neapărat pe fostul secretar de stat american.

Fostul general de patru stele Powell, în vârstă de 76 de ani, a fost nevoit să dea explicaţii referitor la relaţia lui cu Corina Creţu, acesta subliniind că nu şi-a înşelat soţia, pe nume Alma, cu care este căsătorit de aproximativ 50 de ani.

"Un trădător al patriei", a scris hackerul pe wall-ul de Facebook al lui Powell pe Facebook şi a ataşat un link către emailurile primite de Powell de la Creţu în perioada 2010-2011, pe contul sau pe AOL. Alături de mesajele afectuoase se aflau şi poze, inclusiv unele în care apare în bikini şi într-o cadă, potrivit publicaţiei New York Daily News.

"Nu am crezut că la 43 (de ani) pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă", i-a scris ea acestuia în Ajunul Crăciunului din 2010.

"Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. Tu ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele", i-a scris Creţu fostului secretar de stat la 14 noiembrie 2011.

Tot în 2011 aceasta îi scria: "Nu spune nimeni să mergem în pat. Vreau doar să te văd, nimic altceva".

Colin Powell a răspuns întrebărilor adresate de site-ului TheSmokingGun.com: "A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe email. Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie... Niciodată nimic nepotrivit".

Powell a subliniat că emailurile de natură foarte personală cu europarlamentarul român au încetat de câţiva ani.

"Nu a existat nicio relaţie atunci şi nu există niciuna acum", a explicat Powell, adăugând că au păstrat legătura şi o relaţie normală de prietenie.

"Mă bucur că ea are o carieră de succes. Mă bucur că s-a căsătorit recent şi este fericită", a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne