Hackerii au vizat site-ul instanţei ruseşti care le-a închis pe Pussy Riot

Epoch Times România
22.08.2012

Site-ul web al unui tribunal din Moscova, care a condamnat trei membre ale trupei punk Pussy Riot la doi ani de închisoare fiecare, pentru că au cântat un cântec considerat blasfemie anti-Kremlin într-o catedrală, a fost spart marţi, potrivit unui raport Reuters.

Un slogan ce îl acuză pe preşedintele Vladimir Putin a fost postat pe site, împreună cu un apel pentru eliberarea celor tei fete, un clip video cu unul dintre cele mai recente cântece anti-Putin ale trupei şi un clip cu cântăreaţa bulgară Azis, a informat presă locală.

Atacul - revendicat de AnonymousRussia, despre care se spune că este afiliat grupului activist Anonymous - vine pe fondul unui cor de critici la adresa pedepselor, despre care guvernele occidentale şi cântăreţii au spus că ar fi disproporţionate, iar oponenţii lui Putin le-au numit o parte dintr-o represiune asupra dizidenţei.

Site-ul judecătoriei Khamovniki din Moscova, hamovnichesky.msk.sudrf.ru /, a funcţionat normal până la prânz (0800 GMT), dar versiunea sa modificată a fost afişată timp de câteva ore, în dimineaţa zilei de marţi.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au numit pedepsele disproporţionate, iar Washingtonul a cerut autorităţilor ruse să "revizuiască" acest caz.

Grupuri pentru drepturile omului şi muzicieni, printre care Madonna şi Paul McCartney, au criticat procesul, dar sondajele de opinie indică faptul că puţini ruşi compătimesc Pussy Riot şi că sprijinul pentru muzicienii locali a fost oprit.

Luni, poliţia a declarat că Rusia caută şi alţi membri ai Pussy Riot, iar ministrul de externe Serghei Lavrov a respins criticile occidentale în ceea ce priveşte pedepsele, spunând că oamenii nu ar trebui să "devină isterici" în legătură cu acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor