Guvernul trimite autocare să-i aducă acasă pe românii rămaşi blocaţi pe litoralul bulgăresc

Florin Jianu, ministrul IMM-urilor şi Turismului. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
22.06.2014

Guvernul României va trimite autocare la Albena, pentru a-i aduce în ţară pe turiştii rămaşi blocaţi în urma inundaţiilor ce au răvăşit Bulgaria, iar maşinile acestora vor fi aduse în ţară gratuit, a anunţat ministrul turismului Florin Jianu.

Potrivit ministrului Florin Jianu, 200 de români au rămas blocaţi în regiunea Varna însă niciunul nu a fost rănit, în urma inundaţiilor care au provocat moartea a peste 10 persoane în Bulgaria precum şi dispariţia altor câteva zeci.

În timp ce ministrul Jianu era în drum spre Bulgaria, la nivel de guvern a fost constituit un grup de lucru din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi ai Ministerului Afacerilor Externe ce urmăresc situaţia românilor din zonele afectate de inundaţii din Bulgaria pentru a interveni la nevoie, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a mai precizat că românii ce locuiau în hotelurile afectate de inundaţii au fost relocaţi şi nimeni nu este în pericol. De asemenea, secretarul de stat a mai declarat că România nu trimite o echipă de intervenţia în Bulgaria, întrucât aceasta nu a fost solicitată de ţara vecină, aşa cum au făcut Serbia şi Bosnia afectate în luna mai de cele mai grave inundaţii care au avut loc în aceste ţări în ultimul secol. La momentul respectiv, România a trimis o echipă de intervenţie care a lucrat alături de autorităţile sârbe, la solicitarea acestora.

Conform Realitatea TV, un prim autocar a fost deja trimis în noaptea de sâmbătă spre duminică înspre Bulgaria, pentru a-i aduce acasă pe români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor