Guvernul Sandu a căzut cu votul a 63 de deputaţi socialişti şi democraţi. Maia Sandu: Pentru această decizie veţi răspunde în faţa propriilor alegători

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (gov.md)

La şedinţa Parlamentului, convocată de preşedinta socialistă Zinaida Greceanîi, marţi, 12 noiembrie, moţiunea de cenzură depusă de socialişti împotriva Guvernului Sandu a fost votată de 63 de deputaţi socialişti şi democraţi.

Potrivit prim-ministrului Maia Sandu, „după luni de muncă, încep să se vadă rezultatele. Asta vă sperie. Aţi fi preferat un Guvern docil. În doar cinci luni, peste 2 miliarde de lei au fost acordate de partenerii internaţionali, cu încredere, că Guvernul îi va administra corect”.

Potrivit UNIMEDIA, Sandu a mai punctat că „banii rămân la agenţii economici. La Calea Ferată e încă mult de lucru, noi nu am scos încă toţi corupţii. Trebuia să avem o Procuratură funcţională, care-i va putea sancţiona. Când vor fi sancţiuni clare, oamenii vor începe să respecte legea”.

Deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, vicepreşedintele Parlamentului a declarat, în susţinerea Guvernului Sandu că atâta timp cât „noi curăţam, cu lingura, acest butoi de rahat, cineva a înţeles slăbiciunea noastră. Am atins linia roşie, la o funcţie cheie în stat, funcţie prin care Plahotniuc a început capturarea statului, iată de ce Guvernul şi-a asumat această răspundere.”

Întrucât acuzaţiile la adresa Guvernului nu încetează să se oprească, Maia Sandu, a subliniat că „sunteţi atât de laşi, încât nu puteţi spune pe faţă că vă este frică de justiţie adevărată. Aşi trădat nu doar un Guvern, dar şi acest popor, care îşi punea speranţe. Aţi trădat acest popor când aţi susţinut scheme sau aţi permis ca aceste lucruri să se întâmple.”

„Noi ştiam ce facem şi am mers în această guvernare ca să scăpăm de ciumă. Noi ştiam unde mergem, dar am creat o majoritate parlamentară să salvăm oamenii de sărăcie şi tiranie, iar voi vreţi să vă salvaţi averile. Cei speriaţi sunt mai mulţi, caută să facă înţelegeri pe la spate şi vor să scape de noi, când au văzut că noi nu ne vindem, am adus bani în ţară, am deschis uşile către UE şi am decis să facem viaţa oamenilor mai bună. Unde s-a mai văzut democraţi, care să voteze împotriva democraţiei şi socialişti care să voteze împotriva ajutorului social?”, s-a întrebat retoric Maia Sandu.

Sub aplauzele deputaţilor Blocului ACUM, Maia Sandu a conchis că „în iunie pe întuneric, cu frică, unii au decis în ultima clipă să meargă împotriva lui Plahotniuc, iar astăzi, pe lumină, mergeţi împotriva unui Guvern al poporului. Refuzăm să fim părtaşi într-un joc, în care partenerii de coaliţie încearcă să captureze statul. Aveţi de luat o decizie, pentru care veţi răspunde în faţa propriilor alegători”.

Amintim că PSRM a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, după ce cabinetul de miniştri şi-a asumat răspunderea în privinţa proiectul de lege de modificare a Legii Procuraturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe