Guvernul Rusiei a demisionat în bloc după un discurs al lui Vladimir Putin

Evoluţie nemaivăzută la Kremlin
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Getty Images)

Guvernul Federaţiei Ruse, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat în bloc astăzi după un discurs al preşedintelui Vladimir Putin în faţa Parlamentului, au transmis agenţiile ruse Ria Novosti, Interfax şi RT.

Demisia a fost anunţată de premierul Dmitri Medvedev.

Demisia lui Medvedev a urmat unui discurs anual ţinut de Vladimir Putin, care a anunţat că va propune amendarea Constituţiei pentru a creşte puterile premierului şi miniştrilor.

Iniţiativa este considerată o manevră prin care Vladimir Putin să rămână la putere pentru încă un mandat, şi după 2024.

Una dintre posibilităţile legale este o uniune cu Bielorusia, însă tratativele duse luna trecută cu Alexandr Lukaşenko au ajuns într-un impas.

Putin a declarat miercuri că vrea să acorde camerei inferioare a Parlamentului atribuţia de a nominaliza premierul împreună cu alte responsabilităţi, însă a adăugat că vrea să menţină un sistem prezidenţial puternic.

Putin a anunţat că fostul premier va primi postul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Putin.

Printre posibilii candidaţi pentru funcţia de premier se numără Sergei Sobianin, primarul Moscovei şi Maxim Oreşkin, ministrul economiei, conform Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe