Guvernul Ponta se laudă cu excedente bugetare, într-o ţară fără autostrăzi, apă curentă şi canalizare - Vlaston

Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP
Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP (facebook.com)

Într-o ţară în care jumătate din populaţie are wc-ul în curte, Guvernul Ponta se laudă cu excedente bugetare uriaşe, remarcă secretarul executiv al PMP, Ştefan Vlaston, opinând că "este o crimă să ai excedente într-o ţară cu multiple nevoi şi lipsuri."

"Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru al anului 2015 cu un excedent de 4,2 miliarde lei, respectiv 0,6% din PIB, faţă de un deficit de 3,5 miliarde de lei, respectiv un minus de 0,5% din PIB, înregistrat la aceeaşi dată în anul 2014, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.", precizează Vlaston, într-un comunicat de presă remis Epoch Times, intrebându-se: "De ce să ne încălzească pe noi, românii de rând, aceste date?"

Potrivit lui Vlaston, este o crimă să ai excedente, într-o ţară cu multiple nevoi şi lipsuri.

"Avem autostrăzi? N-avem. Dar avem excedent bugetar. Avem condiţii civilizate de trăi în mediul rural? Drumuri asfaltate, apă curentă, canalizare? N-avem. Jumătate din populaţia ţării are wc-ul în curte. Avem o educaţie şi sănătatea funcţionale şi cu randament suficient? N-avem. Suntem pe ultimul loc din Europa la testele PISA. Avem, în schimb, excedent bugetar.

Avem sisteme de irigaţii performanţe, care să ţină producţia agricolă la suprafaţă, în caz de secetă, aşa cum este vara aceasta? N-avem. Avem sisteme de distribuţie a energiei termice şi electrice care să ajute populaţia? N-avem. Bucureştenii sunt ameninţaţi că la iarnă nu vor avea apă caldă şi căldură.

Avem locuri de muncă, izvorâte din investiţii ale statului? N-avem. Investiţiile s-au redus cu 40%.", enumeră Vlaston parte din multitudinea de nevoi nesatisfăcute ale României, remarcând că, în pofida tuturor acestor probleme, avem excedent bugetar.

Nu în ultimul rând, Vlaston se întreabă, dacă avem excedent bugetar, de ce ameninţa ministrul de Finanţe, Orlando Teodorovici că nu vom mai respectă ţintele de deficit, asumate în tratatele cu UE iar specialişti de marcă, precum Mugur Isărescu, avertizează că "dacă se aplică Codul Fiscal şi măririle de salarii, Grecia scrie pe noi?"

"Victor Ponta îi face ignoranţi sau ticăloşi pe toţi cei care îl contrazic. Ca el şi Orlando Teodorovici nu există alţii mai deştepţi în lumea asta. Toţi ceilalţi sunt proşti.

Secretarul general PMP mai atrage atenţia că au trecut 25 de ani de la momentul decembrie 89 iar România încă nu are drumuri decente, însă, în schimb, are parte de o administraţie care îl jupoaie prin spăgi.

Am absorbit zecile de miliarde de euro de la UE, fonduri nerambursabile? Nu, că nu suntem în stare. De câteva luni nu se mai pomeşte nimic de procentul de absorbţie. A încremenit la 55%.

Dar avem excedent bugetar", mai adaugă Vlaston.

Secretarul executiv PMP mai atrage atenţia că au trecut 25 de ani de la momentul decembrie 89 iar România încă nu are drumuri decente, însă, în schimb, are parte de o administraţie care îl jupoaie prin spăgi.

În plus, legislaţia se schimbă de la o lună la alta, acum guvernul le vinde himere, condiţii în care nu trebuie să ne mire că investitorii străini nu vin.

"În momentul de faţă este clar că Victor Ponta derapează, şi încă rău de tot. Trăieşte într-o lume paralelă cu aceea reală, într-o lume a sa, în care cel mai deştept şi priceput este el. Dar noi ce vină avem, să plătim oalele sparte prin acţiunile lui Victor Ponta?" concluzionează Vlaston.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne