Guvernul nu exclude o majorare a salariului minim, dar nu doreşte să ia "decizii sub presiune"

Deşi Guvernul Cioloş nu exclude o majorare a salariului minim, nu doreşte să ia decizii sub presiune, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Dan Suciu
Dan Suciu (www.gov.ro)

"Premierul nu exclude majorarea salariului, este o chestiune de interes naţional. Va urma o analiză riguroasă pe date pentru luarea acestei decizii în cel mai scurt timp şi de aşezarea în termeni funcţionali a consiliului naţional tripartit pentru dialog social. Ceea ce nu doreşte Guvernul României este să ia aceste decizii sub presiune.

Sunt argumente în favoarea creşterii salariului, dar sunt şi semne de întrebare legate de oportunitatea aceste majorări. Sindicaliştii au prezentat date interesante în legătură cu majorarea pe care o propun. Este datoria Guvernului de a face propria analiză de oportunitate. În perioada următoare, în funcţie de această analiză, vom stabili un calendar", a declarat Dan Suciu, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor, citat de b1.ro

La rândul său, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat că săptămâna viitoare vor avea loc noi negocieri pe această temă.

"A rămas stabilit că vinerea viitoare, pe 18 decembrie, la ministerul Muncii să existe o întâlnire la care va participa şi ministerul de Finanţe şi confederaţiile patronale şi sindicale reprezentative pentru a finaliza analiza necesară unei decizii legate de salariul minim pe economie garantat în plată de la 1 ianuarie 2016", a declarat Bogdan Hossu.