Guvernul libian a anunţat că va declara război terorismului

(photos.com)

Guvernul libian a anunţat în cursul nopţii de miercuri spre joi că va declara război terorismului, acuzând pentru prima dată în public că "grupări teroriste" ar fi în spatele a zeci de atacuri şi asasinate împotriva serviciilor de securitate şi occidentalilor din ţară, relatează AFP, preluată de Moldpres.

"Nu va mai exista loc pentru terorism în Libia (...) şi libienii trebuie să fie pregătiţi pentru ceea ce va impune o astfel de bătălie în termeni de prudenţă, de provocare şi de sacrificii", a anunţat Guvernul libian într-un comunicat postat pe site-ul său de Internet.

"Naţiunea se găseşte într-o confruntare cu grupările teroriste, iar Guvernul trebuie să mobilizeze forţele militare şi de securitate pentru a lupta împotriva acestui flagel", a adăugat aceeaşi sursă.

Libia a îndemnat comunitatea internaţională să o susţină în lupta de "extirpare a terorismului din oraşele libiene".

"Oraşele Benghazi, Derna (est) şi Sirt (centru) fac faţă unui război terorist condus de elemente libiene şi străine cu programe ostile", a menţionat executivul de la Tripoli.

Potrivit AFP, autorităţile libiene nu au menţionat o anumită grupare, însă oraşele Benghazi, Derna şi Sirt sunt fiefuri pentru mai multe grupări extremiste, între care grupul jihadist Ansar Ashariaa, înscris în ianuarie pe lista neagră a Statelor Unite ale Americii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe