Guvernul Austriei va ajuta Republica Moldova în efectuarea operaţiilor de transplant de măduvă

Guvernul Austriei este gata să ajute Republica Moldova în efectuarea operaţiilor de transplant de măduvă, a declarat prim-ministrul Vlad Filat, aflat într-o vizită oficială la Spitalul Oncologic Republican.
Epoch Times
05.02.2012

Guvernul Austriei este gata să ajute Republica Moldova în efectuarea operaţiilor de transplant de măduvă, a declarat prim-ministrul Vlad Filat, aflat într-o vizită oficială la Spitalul Oncologic Republican.

Premierul a explicat că în acest an va fi implementat un program complex cu finanţare din partea Guvernului Austriei, de peste două milioane de euro, pentru efectuarea operaţiilor de transplant de măduvă, relatează Publika.TV.

Totodată, Vlad Filat a anunţat că este în faza de pregătire un program care vizează dotarea cu echipamentul necesar a Spitalului Oncologic Republican şi a Centrului Mamei şi a Copilului.

În acest context, Filat a declarat: "este important să depunem toate eforturile pentru ca cetăţenii din ţara noastră să beneficieze de condiţii bune de tratament. De asemenea, sunt necesare acţiuni de perfecţionare a cadrelor medicale, dotarea instituţiilor cu infrastructură adecvată, cu echipament modern, în primul rând a sălilor de operaţii. Este necesar să avem un program foarte clar în acest sens şi mulţumim partenerilor şi donatorilor străini pentru disponibilitatea de a ne ajuta".

În acelaşi timp, directorul Spitalului Oncologic Republican, Victor Cernat, a menţionat că pe o perioadă de doi ani au fost efectuate lucrări de reparaţii în mai multe secţii, ceea ce nu se făcuse de 12 ani. De asemenea, oficialul a precizat că au fost instalate aparate de aer condiţionat în unele secţii, iar în anumite saloane a fost schimbat mobilierul.

Precizăm că vizita premierului Vlad Filat la Spitalul Oncologic Republican a fost realizată cu prilejul Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Cancerului, marcată la 4 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor