Grupuri de bătăuşi atacă migranţi în oraşul german Koln

Un grup de pakistanezi şi un cetăţean sirian au fost atacaţi în oraşul german Koln. Atacurile au avut loc după raportarea hărţuirii sexuale şi jefuirii a zeci de femei în ajunul Anului Nou de către bărbaţi de origine nord-africană sau arabă.
Gara centrală din Koln.
Gara centrală din Koln. (Captură Foto)
Andrei Popescu
11.01.2016

Conform poliţiei din statul german vestic Renania de Nord-Westfalia, un grup de aproximativ 20 de oameni au atacat şase pakistanezi duminică seară, în apropierea gării centrale din Koln. Două victime ar fi fost duse la spital.

La scurt timp după primul atac, un incident similar a avut loc când un cetăţean sirian în vârstă de 39 de ani a fost atacat de un grup de 5 persoane.

Poliţia a declarat că investighează ambele incidente dar nu a putut confirma dacă cele două atacuri au fost motivate rasial. De asemenea, iniţial, poliţia nu a fost sigură dacă cele două cazuri au fost legate între ele.

“Vânătoare umană”

Ziarul Express din Koln a raportat luni că un grup de “motociclişti, huligani şi bătăuşi” a folosit Facebook pentru a plănui o “vânătoare umană” cu scopul de “a curăţa” centrul oraşului Koln. Luni dimineaţa, o purtătoare de cuvânt a poliţiei nu a putut să confirme rapoartele, susţine Deutsche Welle.

Duminică după amiază, poliţia a primit informaţii despre anumite “grupuri” care urmăreau în mod specific să provoace unele persoane. Astfel, ofiţerii de poliţie au fost trimişi în număr mare în centrul oraşului Koln.

Ca urmare a mai multor verificări de identitate, patru persoane au fost reţinute pentru scurt timp, a raportat un purtător de cuvânt al poliţiei. În prezent se investighează daca aceştia s-au aflat sau nu printre atacatori. De asemenea, două persoane au fost acuzate de săvârşirea unor infracţiuni.

Politica refugiaţilor în lumina reflectoarelor

Poliţia a declarat duminică faptul că a primit 516 rapoarte privind jefuiri şi atacuri sexuale în masă desfăşurate în seara zilei de 31 decembrie în Koln. Martorii din zona gării centrale şi din zona catedralei oraşului Koln au susţinut că femeile au fost pipăite, insultate şi jefuite. Într-un caz a fost raporat un viol.

S-a afirmat că majoritatea vinovaţilor au o înfăţişare nord-africană sau specifică persoanelor din Orientul Mijlociu.

Rapoartele au alimentat criticile la adresa politicii cancelarului german Angela Merkel de a primi cu braţele deschise refugiaţii şi migranţii, în condiţiile în care aproximativ 1,1 milioane de solicitanţi de azil au sosit în Germania doar în 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor