Probleme în paradis? Firea: Premierul nu mai are timp să se consulte cu preşedintele Dragnea. Mă îngrijorează

Sub atenta coordonare a lui Liviu Dragnea, coaliţia urmează să desfăşoare o evaluare a activităţii Guvernului şi e posibil să aibă loc schimbări, a anunţat primăriţa Firea, exprimându-şi în acelaşi timp îngrijorarea cu privire la atitudinea premierului Grindeanu, care s-ar fi îndepărtat de liderul PSD.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu nu se mai consultă la fel de des cu preşedintele PSD Liviu Dragnea ca atunci când a preluat mandatul, iar acest lucru este îngrijorător având în vedere că este în fruntea unui guvern politic, a declarat duminică seară, la Antena 3, primăriţa Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD.

"Adevărata relaţie dintre preşedintele Liviu Dragnea şi premierul Grindeanu o ştiu numai ei doi. Nu avem cum să ştim noi, ceilalţi, sută la sută adevărul. Mi-aş permite să parafrazez, privesc şi eu cu atenţie şi îngrijorare faptul că domnul preşedinte a spus că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, când a preluat mandatul, şi că nu se mai întâlnesc la fel de des. Clar că este adevărat, ce motive ar fi avut preşedintele să dezinformeze? Motivele pentru care sunt în această situaţie nu le cunosc, dar mi-aş dori să le ştiu, mă îngrijorează dacă premierul nu mai are timp să se consulte cu preşedintele partidului, având în vedere că este un guvern politic", a declarat Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa Capitalei, o apropiată a lui Dragnea, a arătat că urmează o evaluare a activităţii Guvernului şi că este posibil să aibă loc şi schimbări, în condiţiile în care, pe lângă miniştrii care au o activitate bună, cum este de exemplu Sevil Shhaideh, sunt şi miniştri care nu s-au ridicat la aşteptări.

"În această perioadă se realizează o evaluare a activităţii guvernamentale de la învestirea în Parlament şi până acum - este normală această monitorizare şi acest paralelism între programul de guvernare, viziunea politică ce a fost câştigătoare în alegeri - practic care a dat Guvernul PSD-ALDE - şi ceea ce s-a reuşit să se rezolve în plan concret, în ministerele care formează Cabinetul. Dacă nu ar fi această evaluare politică, ar fi o bilă neagră.

Întotdeauna - şi la cum îl cunosc pe domnul Dragnea - nu va face rabat de la calitate. Nu cred că va face rabat de la calitate în cazul în care ar constata că în anumite domenii de activitate lucrurile ar putea să meargă mult mai bine, mai dinamic şi că sunt anumite rămâneri în urmă, care nu pot fi recuperate, chiar dacă într-un domeniu s-a încercat aplicarea programului de guvernare, dar dacă ritmul nu a fost susţinut, sunt întârzieri, este puţin probabil că acel coordonator de minister să mai rămână acolo", a precizat Firea.

Iar cel mai îndreptăţit să coordoneze această evaluare este, potrivit primăriţei, nimeni altul decât şeful suprem al PSD Liviu Dragnea, "pentru că este persoana cea mai autorizată şi care a şi coordonat echipa care a realizat programul de guvernare".

"E persoana cea mai îndreptăţită, cea mai legitimă să ştie punct cu punct. Domnia sa şi-a asumat acest rol care este şi riscant, pentru că aţi văzut ce i se întâmplă destul de des şi chiar în ultima perioadă, pentru că nu e atât de uşor şi nu eşti lăsat să îţi desfăşori activitatea în linişte şi armonie când eşti preşedintele celui mai important partid din România. Atunci când eşti în poziţia de a fi preşedintele celui mai important partid din România, clar, şi din nefericire, suporţi şi consecinţele", a afirmat Firea.

În ceea ce o priveşte, primăriţa s-a declarat "categoric dezamăgită" de relaţia dintre municipalitate şi Guvernul Grindeanu.

"Tot ceea ce Primăria Capitalei solicită Guvernului, cu argumente şi în scris, se loveşte de un refuz. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor. Am o responsabilitate faţă de cetăţeni, i-am spus şi domnului Liviu Dragnea că nu este normal ca Guvernul să aibă o atitudine negativă faţă de Primăria Bucureştiului.

Am solicitat, în scris şi verbal, ca toate bazele dezafectate de pe lângă unităţile militare să fie acordate Primăriei Capitalei pentru că vrem să construim cămine pentru seniori, locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale şi de serviciu. Şi nimic. Am cerut salba de lacuri, vrem să amenajăm, răspuns negativ", a punctat Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne