Grindeanu, baie de mulţime la Timişoara: Dragnea vrea să confişte PSD şi întreaga ţară. Vreau un nou Congres

Venit în vizită la Timişoara pentru negocieri, premierul Sorin Grindeanu a solicitat din nou Congres PSD şi implicit demisia rivalului său Liviu Dragnea, preşedintele partidului.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea vrea să confişte acest partid şi această ţară, astfel că se impune organizarea unui nou Congres, a declarat sâmbătă, la Timişoara, premierul Sorin Grindeanu, în faţa unei mulţimi de o mie de simpatizanţi care îl aşteptau în faţa sediului PSD Timiş.

"Nu a câştigat Liviu Dragnea alegerile, ci am câştigat noi, sutele de mii de membri care au muncit, şi nu de o singură persoană - Liviu Dragnea, care vrea să confişte acest partid şi mai grav decât atât, să confişte ţara. Acest lucru nu este posibil. I-am cerut următorul lucru: în momentul în care îşi va asuma demisia pentru situaţia în care a adus PSD-ul, eu nu mă ţin de scaun. PSD trebuie să rămână acolo. Îmi voi da demisia. Al doilea lucru: trebuie să se organizeze Congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns.

De ce să nu hotărâm, mii de oameni, care au muncit, soarta acestui partid? Nu, el fuge de oameni. Acesta nu e preşedinte PSD. Cel care fuge de oameni nu este preşedinte, de aceea i-am cerut demisia. Al treilea lucru: pentru că PSD a câştigat alegerile, să garanteze în faţa partidului, nu în faţa a doi-cinci oameni, ci în faţa partidului, această aventură în care ne-a aruncat, nu va duce la pierderea guvernării. Nu a putut să garanteze. Nu l-aţi auzit să spună acest lucru, să-şi asume. Acest lucru nu este normal, este bătaie de joc la adresa muncii noastre, a tuturor celor de aici, din Caraş, din toate judeţele", a precizat Grindeanu, citat de Agerpres.

Premierul a amintit că, în 2016, la lansarea candidaţilor de la alegerile locale le-a transmis acestora că "noi trebuie să fim de partea bună a istoriei, să nu ne fie ruşine de ceea ce facem."

"Acelaşi lucru îl transmit şi astăzi şi sunt mândru şi emoţionat, să văd atâţia (social-democraţi - n.r.) alături de mine, vă mulţumesc", a adăugat Grindeanu, adăugând că a venit "acasă" să vadă "dacă în Timişoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică, şi iată câţi suntem!"

Alături de şeful Executivului a stat Florica Fîşie, cea care în anul 1996 i-a scris recomandarea de a intra în PSD. "Eu cred că nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară din acest partid de câte ori voi primi recomandări", a conchis Grindeanu.

"Pentru mine şi pentru colegii mei este extrem de important ca PSD să rămână la guvernare, iar domnul Liviu Dragnea nu a garantat acest lucru. Domnul Dragnea să îşi asume modul în care a gestionat partidul. Îi cer să fie bărbat politic, să nu stea închis cu câteva persoane. Trebuie să vii să te consulţi, să stai de vorbă cu oamenii, să vezi pulsul partidului pe care îl conduci.

Eu am cerut organizarea unui congres, unde sunt mii de delegaţi, pentru a stabili linia pe care trebuie să meargă acest partid, (...) pentru toate problemele care au apărut de un an şi ceva. Nu e un mod democratic de a conduce partidul. Am o istorie ca membru de partid, dar eu nu am văzut până acum un an de zile să nu se organizeze un birou permanent al partidului, în care să iei politic deciziile pe care partidul le ia. Au organizat în schimb CEx-uri, multe pentru sancţiuni", a afirmat Grindeanu.

Între timp, mulţimea scanda "Grindeanu PSD!", "Grindeanu prim-ministru!" şi "Jos Dragnea!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne