Dragnea, o nouă mutare strategică: Parlamentul, convocat duminică pentru moţiunea de cenzură

Deşi iniţial liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că va depune luni moţiunea de cenzură, a decis să grăbească procedurile: o va depune duminică, ceea ce înseamnă timp mai puţin de negociere pentru rivalul său, premierul Sorin Grindeanu.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită duminică în plenul reunit al Parlamentului, a anunţat vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul senatorilor PSD Mihai Fifor.

"Victor Ponta şi Sorin Grindeanu au înţeles să intre în acest demers, din punctul nostru de vedere, total ilegal şi neconstituţional. Vrem să subliniem faptul că niciunul dintre cei doi nu reprezintă PSD în aceste acţiuni ilegale şi neconstituţionale. Şi nici nu au fost mandataţi de vreun for de conducere statutar al partidului nostru să întreprindă aceste acţiuni. Urmărind cu mare atenţie ce se întâmplă şi modul în care se derulează aceste evenimente, am decis să convocăm colegii parlamentari pentru duminică.

Duminică, începând cu ora 16:30, în plenul Parlamentului se va citi moţiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15:00 vor avea loc şedinţele grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE, de la 16:00 va avea loc şedinţa Birourilor permanente reunite, iar de la 16:30 şedinţa de plen reunit în care va fi citită moţiunea de cenzură", a declarat Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Liderul senatorilor PSD a argumentat că social-democraţii nu pot asista "impasibili" la ceea ce se întâmplă.

"Şi considerăm că este normal ca Parlamentul României să reacţioneze şi să putem să repunem în ordinea normală a lucrurilor ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. Este un mod ilegal şi neconstituţional prin care doi foşti membri de partid încearcă să acapareze puterea guvernamentală în România. Or noi, PSD şi partenerii de la ALDE, nu putem asista la acest lucru. Prin urmare, dorim că citim moţiunea de cenzură duminică, pentru ca în termenul cel mai scurt România să redevină o ţară în care se guvernează legitim, în care guvernul este un guvern legitim desemnat prin Parlamentul României", a precizat Mihai Fifor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne