Greva de la STB. Cîţu: Ştiu că liderul sindical este al PSD. Ciolacu îi poate spune să lase protestul pentru o perioadă

Florin Citu si Marcel Ciolacu
Florin Citu si Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că poate ar trebui ca şeful PSD, Marcel Ciolacu, să aibă o discuţie cu liderul de sindicat al STB, Vasile Petrariu, în încercarea de a se ajunge la un compromis, astfel încât greva transportatorilor să înceteze, iar bucureştenii să beneficieze în continuare de transportul în comun.

Propunerea lui Florin Cîţu vine în contextul în care Petrariu nu este doar lider de sindicat al transportatorilor, dar şi consilier din partea PSD la Primăria Capitalei. Redăm în continuare răspunsurile liderului PNL la întrebările pe această temă adresate de jurnalişti:

Reporter: Despre criza de la STB, cum s-a ajuns aici, totul pare politic, ce soluţii sunt?

Florin Cîţu: Ştiţi foarte bine, nu ştiu exact toate detaliile dar, ceea ce este politic trebuie rezolvat politic. Ştiu că liderul sindical este al PSD, poate ar trebui să fie o discuţie cu preşedintele Marcel Ciolacu, să avem o discuţie, pentru că până la urmă, suferă bucureştenii şi ar trebui să ajungem la un compromis. Eu sunt omul care spune că dialogul va rezolva orice problemă, întotdeauna. Dacă poate să ajute şi să-i spună să lase protestul pentru o perioadă şi să nu mai sufere bucureştenii, ar fi bine, eu cred că putem să găsim soluţii.

Reporter: Aveţi de gând să iniţiaţi astfel de discuţii?

Florin Cîţu: În primul rând, ar trebui să existe aceste discuţii cu conducerea STB dar, repet, poate că domnul Ciolacu poate să aibă o discuţie cu membrul de partid şi să-i spună să-i lase pe bucureşteni să meargă la muncă cu autobuzul.

Context

Directorul STB, Adrian Criţ, a anunţat, vineri dimineaţă, că greva din transportul în comun de suprafaţă continuă şi azi în capitală. Cu toate că Tribunalul Bucureşti decisese, joi, că greva trebuie să fie suspendată, iar angajaţii STB ar trebui să îşi reia activitatea, vineri dimineaţă niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieşit pe traseu.

"Suntem în aceeaşi situaţie ca ieri. Suntem deschişi dialogului, ne cerem scuze bucureştenilor. Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situaţie. Sentinţa judecătorească e executorie. Angajaţii să înţeleagă că îşi periclitează locul de muncă. Cineva, cu bună ştiinţă, a încălcat contractul colectiv de muncă. Fiecare angajat să apeleze la conştiinţa proprie. Pe traseu sunt trei vehicule. Executorii judecătoreşti merg la sediul fiecărui punct de lucru pentru afişarea deciziei. Azi, instanţa se va pronunţa cu privire la legalitatea grevei", a declarat vineri dimineaţă Adrian Criţ.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea grevei de către salariaţii de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) şi efectuează cercetări in rem, cu privire la declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor legale, respectiv a art.191 din Legea 62/2011.

După aproape o oră şi jumătate de dezbateri, Tribunalul a decis că greva STB este ilegală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne