Grav accident de circulaţie la Chişinău. Maia Sandu: Şoferii care încalcă legea evită pedeapsa folosindu-se de corupţia din justiţie

Grav accident de circulaţie la Chişinău
Grav accident de circulaţie la Chişinău (IGSU al MAI)

Un autoturism Porsche Cayenne a tamponat luni în plină viteză un troleibuz plin cu pasageri la intersecţia străzilor Alba Iulia cu Onisifor Ghibu din Chişinău. În urma impactului troleibuzul a fost proiectat pe trotuar.

Potrivit datelor preliminare ale poliţiei, în urma accidentului 18 persoane, inclusiv o minoră de 13 ani au suferit diverse traumatisme. Un bărbat din automobilul Porsche Cayenne, a decedat pe loc, iar conducătorul auto, o femeie se află în stare gravă la spital. Cercetările iniţiale arată că de vină a fost şoferul automobilului, care mergea cu viteză excesivă şi traversa intersecţia „pe roşu”.

În context, premierul Maia Sandu a declarat că accidentul teribil de la Chişinău este o tragedie care a lovit zeci de familii şi a cutremurat întreaga ţară. „Sunt profund îndurerată şi îmi exprim condoleanţele pentru familiile şi prietenii victimelor acestui accident. Suntem cu gândul la persoanele grav rănite, care luptă în aceste clipe pentru propria viaţă, alături de medicii de la urgenţă.”

Prim-ministrul a ţinut să sublinieze că Moldova e o ţară în care riscul de accident e mult prea mare. Şoferi care încalcă regulile grav şi pun viaţa altora în pericol evită pedeapsa şi retragerea dreptului de a conduce, folosindu-se de corupţia din sistemul de justiţie.

„Am dispus convocarea unei şedinţe de urgenţă, astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne pentru a clarifica circumstanţele producerii accidentului, pentru a informa publicul despre toate aspectele şi pentru a mobiliza suportul maxim de care au nevoie răniţii şi familiile celor afectaţi de această tragedie”, a conchis Maia Sandu.

Presa de la Chişinău scrie că în trecut şoferiţa de 33 de ani, Svetlana Ungureanu a comis mai multe încălcări a regulamentului circulaţiei rutiere, în anul 2018 fiind condamnată la 6 luni de închisoare pentru provocarea unui accident de circulaţie.

Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat că a fost creată Linia Fierbinte unde cetăţenii pot oferi sau primi informaţii cu privire la accidentul produs.