Google lansează în China un centru de cercetare a Inteligenţei Artificiale

(Captură Foto)

Gigantul hi-tech Google a anunţat miercuri că deschide un centru de cercetare a Inteligenţei Artificiale în China pentru a viza talentele locale, chiar dacă produsele companiei americane rămân blocate în statul comunist.

Google a afirmat într-o declaraţie că centrul de cercetare este primul de acest fel în Asia şi va cuprinde o echipă restrânsă care va opera de la biroul său existent în Beijing.

Parlamentarii chinezi şi-a manifestat sprijinul pentru un centru de cercetare şi dezvoltarea în domeniul Inteligenţei Artificiale în China, dar au impus reguli tot mai stricte companiilor străine în ultimul an, inclusiv noi restricţii de cenzură.

Motorul de căutare al Google este interzis pe piaţa chineză împreună cu App Store-ul său şi serviciile de email şi de stocare de date în cloud. Agenţiile chineze de reglementare a spaţiului cibernetic susţin că restricţiile asupra mass mediei şi platformelor de Internet străine urmăresc să blocheze influenţele care subminează stabilitatea ţării şi ideile socialiste.

La începutul acestei luni, directorul general al Google, Sundar Pichai, a participat la o conferinţă condusă de Administraţia chineză a Spaţiului Cibernetic - principala agenţie a Chinei care reglementează spaţiul cibernetic -, unde a evitat să discute despre problemele legate de accesul companiei sale pe piaţa chineză, axându-se pe potenţialul Inteligenţei Artificiale.

Google a afirmat că noul centru de cercetare a Inteligenţei Artificiale din China se va adăuga centrelor similare din străinătate, care operează în New York, Toronto, Londra şi Zurich.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe